22. okt
STILFULL INNMARSJ: Elevene på vei inn i salen på Idrettshuset fullsatt av forventningsfulle bygdeværinger og familie. (Alle foto: Jørn Fossmo).
 
Sangfuglene skapte god stemning
Skogfoss skole inviterte torsdag kveld til bygdekveld og konsert på Idrettshuset om fugler. Elevene imponerte, skapte stemning og mye latter.

Publisert: 30.okt.2016 21:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:10

Dette er tredje gang barneskolen sambeider med musikerne Trygve Beddari og Anne Margrete Nilsen der målet har vært å presenterer det tverrfaglige prosjekt som en framvisning. Denne gangen var det temaet fugler som stod på programmet.

Fugler som rød tråd

- Dette er en konsert der fugler er den røde tråden og den framføres på elevenes premisser. Ungene har jobbet motivert med temaet og lært mye om fugler. Målet var å få vise fram hva vi har jobbet med. Det har vært svært motiverende for elevene. Samtidig får vi samlet mange til en hyggelig bygdekveld, sier rektor ved Skogfoss skole Karine Emanuelsen.

Bygdas velkjente profesjonelle utøverne øvde inn sangene og tekstene med elevene i to økter, første tre dager i september og så tre dager like før konserten. Også sangteknikk har vært sentralt.

- Det har vært mye arbeid, men artig, sier rektor.

En nesten fullsatt sal på idrettshuset på Skogfoss lot seg imponere med kjente norske sanger, men óg egneproduserte tekster. Og ikke nok med det. På reportoaret stod også samiske, finske og engelske fuglesanger. Innimellom dramatiseringen presenterte elevene også for faktatekster om fugler og testet ut kunnskaper om ulike fuglelyder i forsamlingen

Den kulturelle skolesekken

Dette prosjektet og konserten som involverte alle elevene, har vært mulig å realisere gjennom midler fra den kulturelle skolesekken

- For å få økonomisk støtte til en konsert der skolen fikk vise hva vi har jobbet med faglig, var vi forpliktet til å hente inn profesjonelle utøvere. De har maktet så sy alt sammen til en konsert som vi er stolt av, forteller rektor.

Elevene, store og små, sang og fortalte om fugler både med alvor og humor. Dette ikke første gangen de inntar scenen. De berømte scenenerver så en ikke mye til.

Pasvikdalens musikerparet Nilsen/Beddari synes å trives godt sammen med ungene som de har har jobbet mye med etterhvert.

- Artig og givende å utvikle noe sammen med disse elevene, sier de.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no