9. des
 
SAS innstilte 100 flyvninger
Mens SAS og de streikende pilotene sitter i mekling hos Riksmekleren, innstiller SAS 100 flyvninger for å være føre var, melder VG.

Publisert: 13.sep.2017 18:22
Oppdatert: 23.okt.2017 11:25

- På grunn av en eventuell opptrapping av streiken har SAS tatt forholdsregler og kansellert ca 100 flyvninger i morgen fram til klokka 14, torsdag 14 september, opplyste flyselskapet på sine nettsider onsdag.

Svenske og danske SAS-piloter påvirkes ikke av streiken, og flyvninger operert av selskapets partnere vil heller ikke bli berørt av streiken, skriver selskapet videre.

Ifølge Avinor sine sider er morgenflyvningen mellom Oslo og Kirkenes innstilt.

Sender varsler

Ifølge E24 har SAS begynt å sende ut kanselleringsvarsler om sine flyvninger til sine passasjerer. Samtidig sitter selskapet i møter med pilotene hos Riksmekleren.

Det bekrefter kommunikasjoknsjef Knut Morten Johansen til nettavisen, og forteller at utsendelsen av varslene har sammenheng med risikoen for at at samtlige norske piloter i selskapet vil bli tatt ut i streik ved midnatt.

- Det er korrekt. Det er for å minimere skadeomfanget, sier Johansen.

Videre forteller Johansen til E24 at dersom din flight skulle bli innstilt, betyr ikke det at du ikke vil komme videre. Ifølge Johansen handler det om at passasjerer blir flyttet over til andre avganger.

SAS oppfordrer sine reisende til å sjekke sine flyvninger.

Mekling

Mandag kom nyheten om at det var brudd i forhandlingene, og at alle SAS-piloter i Norge blir tatt ut i streik torsdag.

Forhandlingsleder Jens Lippestad i Norsk Flygerforbund gikk mandag ut og sa at SAS har vist manglende vilje til å komme pilotene i møte.

– SAS kunne unngått streik dersom de hadde gitt oss samme betingelser som våre kolleger i Danmark og Sverige, med nasjonale tilpasninger. Dette er svært provoserende. Vi kan ikke akseptere denne splitt og hersktaktikken til SAS, sier Lippestad.

Ifølge direktør Torbjørn Lothe i NHO Luftfart skal pilotene har fått tilbud om samme lønnsøkning som andre grupper. Lothe har forhandlet på vegne av SAS.

Det største stridstemaet skal imidlertid være arbeidsavtalen. Pilotene krever større forutsigbarhet i turnusplaner. Hyppigheten i antall helgevakter er også et tema.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no