7. des
SKOLEN: Hanne Nilsen håper å kunne bruke den mer som samlingsplass i Jakobsnes.

Foto: Håvard Skogly Mækelæ (arkiv) / Privat
 
Ny velforening for Jakobsnes satser på lekeplass, vei og bydgefester
Hanne Nilsen og resten av det midlertidige styret satser på en smitteeffekt når de nå er i gang.

Publisert: 15.nov.2017 11:14
Oppdatert: 15.nov.2017 11:50

I helga samlet elleve interesserte seg for å danne velforening i Jakobsnes. Det er litt flere enn i det første idémøtet tidligere i høst, men fremdeles litt labert oppmøte.

Den nyvalgte velforeningslederen, Hanne Nilsen, satser imidlertid på at de får med seg flere når arbeidet først begynner. For det er grunn til å drive foreningsarbeid på bygda, mener hun.

– Det har vært ganske mye utskifting på Jakobsnes de siste årene, med mange nye folk og tilflyttende barnefamilier. Jeg har mye kontakt med folk i jobben som lærer, og opplever at det er en positiv atmosfære. Når folk spørres om å delta på noe, svarer de stort sett ja, sier Nilsen.

Bygdefest først

Ideen kom av nødvendighet: Da folk i Jakobsnes undersøkte mulighetene for å få en lekeplass på et regulert område i Soltunveien, fikk de beskjed av kommunen at man neppe kom noen vei uten en velforening.

– Så fant vi ut at en velforening ikke bare trengte å dreie seg om lekeplass, men også andre ting, sier Nilsen.

Så nå etter stiftelsesmøtet er det en rekke muligheter på agendaen til Jakobsnes Vel.

– Lekeplassen er ikke første punkt på agendaen. Den søknaden tar tid å utarbeide. Det har kommet utrolig mye ideer fra de som møtte opp, og vi skal lage ulike arbeidsgrupper i foreninga, sier Nilsen.

– Noe av det første vi gjør er å prøve få folk ut av stua og med. Vi ser for oss en juletrefest for unger, og en god gammeldags bygdefest. Vi vil få flest mulig med, og gjøre folk kjent med hverandre. Det er noe de gamle i Bugøynes har snakket om, noe som det var mye av før i tiden, nevner foreningslederen.

– Vi vil prøve å bruke skolen mer som et naturlig samlingspunkt. Vi håper også å få et samarbeid med eierne av grendehuset, så det blir mer brukt, sier hun.

Det er også snakk om å danne en veikomité, for å få forbedringer på den stadig omdiskuterte veien utover til bygda.

– Spørsmålet om rassikring er noe som har engasjert folk her i årevis, sier Nilsen.

På valg

Men først må altså flere folk på plass i velforeninga. Der var de godt i gang allerede i begynnelsen av uka. Velforeningen har opprettet en Facebook-gruppe, og per tirsdag kveld var det kommet rundt 30 medlemmer der.

I februar skal foreningens første årsmøte finne sted. Da vil det også bli valg, så det er fremdeles mulig å få seg en styreplass.

I mellomtiden er Stig Morten Lie nestleder i Jakobsnes Vel, og Elisabeth Bersvendsen er kasserer. Hanne Christine Holmberg Sundfær er styremedlem, og Kim-Tore Hojem er varamedlem.

Hanne Nilsen vil ikke tviholde på lederposisjonen, men var ikke i tvil om å stille opp.

– Jeg tenkte at noen må gjøre det. Vi har bestemt oss for å bli boende på Jakobsnes, og noen må ta tak og engasjere seg. Så satser vi på at det har en smitteeffekt, sier hun.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no