5. des
OPTIMIST: Ken-Albert Abrahamsen i den nye bedriften Bugøynes Produksjon skal drive forskning på og utvikling av nye produkter av reinkjøtt. Det kan bli arbeidsplasser på sikt. (Foto: Yngve Grønvik)
 
Satser på ny bedrift og ny giv
- Jeg ser veldig lyst på fremtida, sier Ken-Albert Abrahamsen i det nye firmaet Bugøynes Produksjon. Det handler om reinkjøtt og det er det mange som liker.

Publisert: 12.mar.2015 16:31
Oppdatert: 23.okt.2017 10:48

Tidligere i uka fortalte Elsa Haldorsen på Bugøynes at hun var redd hele bygda skulle dø ut. Kommunen med dårlig økonomi stenger den ene døra etter den andre, fiskere som ikke leverer og fiskebruk som ikke tar imot, lista over ting å være bekymret for var lang. Men noen er optimister, og Ken-Albert Abrahamsen er en av dem.

Nye produkter

- Jeg får sånn energi av å jobbe med dette, og av tilbakemeldingene vi får fra det offentlige. Det er bare positivt, så jeg har ikke lyst å dra hjem, vil bare være på kontoret, ler Ken-Albert Abrahamsen.

Han er daglig leder i bedriften Bugøynes Produksjon, og foreløpig er han den eneste ansatte, men han arbeider sammen med en koordinator som kjenner forskningsmiljøet og det offentlige svært godt.

- Det handler om forskning på og utvikling av nye produkter innen reinkjøtt. Begynte i det stille med dette i fjor, men fra nyttår og fram til nå har det bare tatt fullstendig av, ler han.

Mottatt med jubel

Abrahamsen vil ikke gå inn på detaljer, det er for tidlig, sier han, men forteller at han har noen produkter inne til testing, og avventer testresultatene.

- Her gjelder det å skynde seg langsomt og tenke seg godt om. Jeg tror jeg har en vinner her, og da skal man ikke ha det travelt. Det er viktigere å gjøre ting riktig enn fort. Men kommunen, fylkeskommunen og Innovasjon Norge jubler, og jeg blir tatt veldig positivt imot med dette prosjektet hvor jeg enn kommer, så jeg har enormt stor tro på det. I første omgang er målet å bygge opp en bedrift her, og så vil bare tiden vise hvor stort det vil bli, smiler han.

Muligheter

- Dette er ikke noen videreføring av Varanger Vilt, som gikk konkurs i fjor, men erfaringer, kontakter og kjennskap til markedet har jeg jo med meg. Jeg har fått avtale med Finnmark Rein AS, som leverer 80 prosent av råstoffet i Finnmark. Det betyr veldig mye, det gjør at jeg er sikret gode råstoffer, sier han.

Bedriften skal både drive med forskning og utvikling, og lage egne produkter. Det er målet.

- Begge deler kan være oppdragsbasert, og det kan også være for egen produksjon, det er mange muligheter her, sier han.

Abrahamsen håper å kunne komme i gang allerede til høsten.

- Men dette er et langsiktig prosjekt, legger han til.

Sterke sammen

Ken-Albert Abrahamsen har også blitt leder i det nye styret til Bugøynesfestivalen, og sier at også der jobbes det veldig godt, og med mye positiv energi.

- Vi har veldig lyst til at det skal bli en flott festival i år også, og det nye av året er at vi satser på dansebandmusikk. Det er det mange danseglade i området som har etterspurt, sier han.

Han er enig med Elsa Haldorsen i at det er mye man kan se mørkt på, men sier han heller vil fokusere på det positive.

- Jeg tror det er viktig å være optimist, og å prøve å dra lasset sammen. Sammen er man sterke, heter det jo, og Bugøynes har bevist før at man kan klare å komme seg ovenpå selv om det ser mørkt ut. Det er i alle fall mitt syn på saken, sier han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no