23. okt
HÅPER: Frode Johnsen håper at det er tennisbane på plass innen et par år.
 
Satser på tennisbane på Hesseng
Går alt perfekt, kan arbeidet starte allerede neste år.

Publisert: 19.okt.2015 15:46
Oppdatert: 23.okt.2017 10:56

Hesseng Idrettslag er i ferd med å etablere en undergruppe for tennis, og søker kommunen om å etablere tennisbane.

De satser på å plassere tennisbanen på lekeplassen mellom Røsslyngveien og Myrullsvingen. De mener at området ikke har blitt brukt de siste årene, sannsynligvis fordi ballbingen i Nelly Lundsvei og tilbudet i Barentshallen blir oppfattet som bedre.

– Det finnes i dag ikke en eneste tennisbane i Sør-Varanger og vi tror dette kan bli et populært tilbud for både barn, unge og voksne, skriver idrettslagleder Thorstein W. Bjørnstad til kommunen.

2016-2017

Idrettslaget jobber for å nå fristen for å søke spillemidler allerede for neste år. For å kunne søke, må de først ha tillatelse fra kommunen til å bruke området.

– Om vi får tilskuddene og tillatelsene vi trenger, er håpet å komme i gang i 2016, sier Frode Johnsen, som er en av initiativtakerne i Hesseng IL. Men han tror det kan ta lengre tid, og at det er 2017 før tennisbanen er på plass.

– Jeg var med på å få i stand ballbingen her, og det tok tre år. Det tar tid å komme høyt på lista til å få spillemidler, og det er flere søknader å få igjennom, sier han.

Vil vekke

Johnsen husker tiden da det var tennisbane ved Turisten. Nå er det mulig å spille litt i hallen på Hesseng, men det er begrenset. Håpet er at tennisinteressen vekkes hos folk når det finnes en egen, offentlig tilgjengelig bane.

– Jeg tror interessen er stor i kommunen. Vi har jo også en badmintonklubb, nevner han.

– Så har vi et område mellom Røsslyngveien og Myrullsvingen som ikke er så attraktivt ellers, og overgrodd. Men det er lys der fra før av, og størrelsen passer til å bygge en bane, sier Johnsen.

Området må imidlertid omreguleres først, siden det er regulert til lekeplassområde.

Idrettslaget søker om en leierettsavtale på 30 år for området. Johnsen har ikke tenkt videre på hva de gjør om de ikke får bruke området.

– Det er sikkert andre plasser, men dette ligger veldig bra til, sier han.

– Vi tror vi får det. Vi er optimister. Vi jobber videre som om vi har tillatelse, sier han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no