15. nov
HOTELLANSATT: Thomas Harder satset hardt på reiselivsfaget, besto med historisk glans og har nå fått seg fast jobb ved Scandic. Hotellets direktør, Jevgeni Mlinnikov, til høyre og leder for NAV Finnmark, Arnold Eliseussen, til venstre.
 
Satset på yrke i vekst
Da Thomas Harder skulle velge yrke så satset han på en yrkesfaglig utdanning innen et fag som er etterspurt på arbeidsmarkedet. Nå har han tatt fagbrev i reiselivsfaget.

Publisert: 04.mar.2016 15:05
Oppdatert: 23.okt.2017 11:01

Harder er i begynnelsen av 20-årene og hadde ingen formell sluttført kompetanse på videregående nivå. Så startet han på et opplæringsløp etter alternativ opplæringsmodell i bedrift på veien mot et fagbrev i reiselivsfaget.

Hotellansatt

Han startet målrettet opplæring etter læreplanene i faget fra videregående skole innen reisebyrå, før han fortsatte innen hotellnæringen. Til sist fikk han seg fast jobb på Scandic hotel i Kirkenes, som samarbeider med NAV.

– Det er mange «uslipte diamanter» blant kandidatene som ønsker å komme ut i arbeid, sier direktør Jevgeni Mlinnikov ved Scandic Hotel.
Fagbrevet besto Harder med beste karakter og prøvenemnden gir uttrykk for at han er en av de beste kandidatene de har hatt oppe til fagprøve i reiselivsfaget. Nå har han også muligheter for videre utdanning og kompetansebygging innen høyskolesystemet etter vurdering av realkompetanse og voksenrett.

Forbilde

Arnold Eliseussen ved NAV Finnmark jobber til daglig med unge voksne og voksne uten sluttført kompetanse på videregående nivå mot denne sluttkompetansen. Han gir uttrykk for at Thomas Harder er et godt forbilde for andre innen en ordning hvor det er muligheter også for de som ikke har fått denne kompetansen tidligere og jobbe målrettet med det formål som voksen.

– Jeg er veldig glad for at næringslivet stiller så godt opp og man ser en gjensidig interesse for dette, i dette tilfellet Scandic hotel i Kirkenes, som er svært åpne for å ta inn personer, gjerne i samarbeid med NAV i Kirkenes. I tilfellet med Thomas Harder så er det første steg i en fag- og yrkeskarriere i en interessant vekstnæring, sier Eliseussen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no