8. des
FRASTJÅLET: Mannen var to ganger på Europris for å stjele. (Illustrasjonsfoto)
 
Seks måneder for narko og flere tyverier
En mann fra Bjørnevatn stjal fra butikker og hotell, og ble tatt med blant annet 300 gram hasj og 1000 tabletter.

Publisert: 15.okt.2014 11:25
Oppdatert: 23.okt.2017 10:44

Mannen hadde allerede vært varetektsfengslet i totalt 129 dager, fordelt på noen fengselsrunder, da han ble dømt i Øst-Finnmark tingrett mandag. Varetektsfengslingen kommer til fradrag, og dermed må han tilbringe litt under to måneder mer i fengsel.

Den tiltalte sto bak en lang rekke forbrytelser som strekker seg helt tilbake til januar 2013, da han oppbevarte to stjålne iMac-datamaskiner. Så kommer flere tilfeller av tyveri fra butikker i Kirkenes: Senere samme måned stjal han en DVD-spiller og hodetelefoner fra Europris. Så i juli 2013 stjal mannen et par joggesko verdt 1299 kroner fra G-sport.

I januar 2014, nesten nøyaktig et år etter forrige gang han ble tatt med Europris-tyvegods, var han nok en tur innom den butikken. Denne gangen stjal han varer med en totalverdi av rett under 7000 kroner.

Også på sommeren i år stjal mannen en del. I juli tok han et speilreflekskamera, en harddisk, en PC-skjerm og en lommebok fra Barents Frokosthotell. Noen dager senere samme måned forsøkte han å stjele en drill fra Byggmakker.

Han knuste også et vindu i en bod i Bjørnevatn i juni, og dagen etter tok han en gressklipper og diverse verktøy fra en annen garasje.

Hasj og Rivotril

Den tiltalte brukte og oppbevarte narkotika i flere av tyveritilfellene. Han ble også dømt for flere større tilfeller av innføring eller oppbevaring av narkotika.

I januar 2013 forsøkte han å innføre 62 tabletter med det narkotiske stoffet fenazepam fra Russland til Norge. I slutten av samme måned ble han tatt med rett under 300 gram hasj som han oppbevarte for kjenninger, i tillegg til flere tabletter med klonazepam og fenazepam. Kort tid etter, i begynnelsen av februar samme år, ble han tatt for å sende 1000 tabletter Rivotril til seg selv - tabletter som inneholder klonazepam.

Narko viktigst

Mannen sa seg skyldig i en del av tiltalen, men ble dømt for alt. Totalt 23 lovbrudd førte til en ubetinget fengselsdom på 6 måneder. Mesteparten av dommen kommer fra de 300 grammene med hasj og de 1000 tablettene med Rivotril. Retten viste til spredningsfaren med såpass store mengder narkotika.

- Øvrige forhold ma isolert sett vurderes som bøteforhold, men tilsier ut fra sitt omfang samlet sett en fengselsstraff, står det i rettspapirene.

Nok en gang førte treg rettsgang til strafferabatt. Påtalemyndighetene ønsket opprinnelig 8 måneder, og retten sa seg enig. Men en del formildende omstendigheter, blant annet at en del av sakene har blitt gamle, førte til at 2 måneder ble trukket fra.

Mannen må også betale 1000 kroner i erstatning for gjenstander som kom bort i garasjetyveriet.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no