23. okt
SALG: Kommunen vil selge boligmassen på tidligere Solenga flyktningemottak til Kirkenes byggservice. (Arkivfoto: Tor Sandø).
 
Selger Solenga for 2,9 millioner under takst
Sør-Varanger kommune vil selge tidligere Solenga flyktningemottak på Sandnes for 100 000 kroner til Kirkenes byggservice. Dette er 2,9 millioner kroner under takst.

Publisert: 14.mar.2015 13:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:48

To ganger tidligere, i 2011 og 2012, ble boligmassen på Solenga lagt ut for salg uten at det kom inn akseptable bud. I februar forsøkte kommunen igjen, med teksten «selges til høystbydende for fjerning fra tomta». Denne gang kom det inn fire henvendelser, men bare ett bud.

Ut mars

Bygget på Solenga består i alt av 58 moduler. Første etasje omfatter 23 beboelsesrom, ni kontorer og lager, to kjøkken og spiserom, våtrom med åtte dusjer, to arbeids- og oppholdsrom og korridorer og øvrige fellesarealer. Andre etasjer omfatter 37 beboelsesrom, ett lager, tre kjøkken og spiserom, våtrom med åtte dusjer og øvrige fellesarealer.

Kirkenes byggservice bød 100 000 kroner for bygningsmassen, et bud som gjelder til utgangen av mars. Bygningsmassen vil bli fjernet innen juli i år og skal flytte brakkene og bruke de som rigg ved utbygning av Kirkenes sykehus. Salget gjelder kun modulbygget. Administrasjonsbygget er tidligere solgt til 2Tal AS.

Ikke reell takst

25. mars skal kommunestyret behandle salget og konstituert rådmann, Nina Bordi Øvergaard, innstiller på salg til Kirkenes byggservice.

- Selv om det er langt under antatt salgstakst, så er innstillingen at kommunen aksepterer budet på 100 000 kroner. Det viser seg at taksten ikke var reell. Markedet priser Solenga langt lavere. Altnerativet vil sannynligvis være at bygningsmassen forfaller ytterlig og at det etter en tid vil være en stor potensiell utgift for kommunen, skriver Bordi Øvergaard.

Tomta skal være ryddet innen 1. september i år.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no