16. nov
ØKONOMI: Det er den Hellige Trifon Menighet som har brukt Hans Væggers vei 5. De ønsker å ta over bygget, men har neppe økonomi til å kjøpe til markedspris.
 
Selger til høystbydende
Kommunestyret sa enstemmig ja til å selge Hans Væggers vei 3 og 5 til høystbydende. – Det hadde vært mye mer grensesprengende å ha ei kirke der enn en boligspekulant, sa Hans Hatle (H).

Publisert: 28.mai.2014 16:12
Oppdatert: 23.okt.2017 10:40

Hatle stemte med flertallet, men hadde noen motforestillinger også. Det ble imidlertid ingen debatt i kommunestyret om denne saken.

En større verdi

– Jeg er prinsipielt enig i innstillingen, at det skal selges til høystbydende, men her har vi en litt spesiell sak. Det handler om en menighet som har eksistert her siden lenge før vi ble en kommune. Boliger er bra, det kan det bli for to familier, eller det kan selges til høystbydende og boligene vil bli fortjeneste for en boligspekulant. Hvis vi kan få til et salg til menigheten hadde det også vært hyggelig, sa Hatle.
Han mente man på sikt kanskje kunne få ei lita trekirke på tomta, med løkkupler og det hele.
– Hvis vi skal slå oss sjøl på brystet og kalle oss grensesprengende og jeg vet ikke hva, så vil dette være et symbol på alt dette. Det vil gi en merverdi på lengre sikt, sa Hatle.

Økonomi

Det er den russiske ortodokse menigheten Hellige Trifon som leier i Hans Væggers vei 5. Nummer 3 står tom, den ble tidligere brukt av Bedriftshelsetjenesten. Nå ønsker menigheten å kjøpe begge husene av kommunen, men formannskapet innstilte på at husene skulle selges til høystbydende. Det var kommunestyret enig i. Den ortodokse menigheten har sagt at de neppe har økonomi til å delta i en budrunde på husene. Det var ikke mulig å få tak i noen fra menigheten for kommentar.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no