5. des
 
Selger unna i Murmansk
DNB trekker seg ut av Russland, og har solgt hele virksomheten til russiske B&N Bank.

Publisert: 26.apr.2014 13:20
Oppdatert: 23.okt.2017 10:38

DNBs konserndirektør for kommunikasjon, Thomas Midteide, bekrefter at JSC Commercial Bank, DNB Russland, er solgt til B&N Bank.

Konserndirektøren sier salget ikke har sammenheng med dagens politiske klima, og sier bakgrunnen er at det i fjor ble bestemt å begrense bankens geografiske nedslagsfeltet i Øst-Europa.

Bare Baltikum

De 40 filialene i Polen ble solgt unna i fjor, mens banken beholder filialene i Baltikum.

- Nei, egentlig ikke. Vi ønsker å bruke kapitalen vår på en bedre måte, ut i fra de økte kapitalkravene som stilles til oss, kommenterer Midteide.

190 ansatte

DNBs hovedkontor i Russland ligger i Murmansk, med filialer i Olenogorsk, Montsjegorsk og Poljarnij Zori. Tilsammen har kontorene 190 lokalt ansatte, pluss to utleide fra DNB Norge.

Midteide sier motivasjonen for at banken i sin tid startet satsingen i Murmansk var å hjelpe norske kunder inn i Russland, og sier det ikke er tatt stilling til om banken nå i stedet styrker etableringen sin i Kirkenes.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no