10. des
NÆRKONTAKT: Nicolay, Selma og Gisell Hjelm Bedi får nærkontakt med den fredelige kua som sto for årets kuskitbingo. (Alle foto: Birgitte Wisur Olsen)
 
Selma og Nicolay fikk treffe den aller snilleste kua
Folk strømmer til Markdagen for å få en smak av det gode liv på landet.

Publisert: 23.aug.2016 15:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:07

- Kan man kose med dem? Er det der puppene hennes!? Under magen! Hvorfor bare tygger og tygger ho?

Spørsmålene står i kø fra de minste når folk strømmer til Svanhovd, blant annet for å vedde på hvor kua skiter først. Den klassiske kuskitbingoen. Eller å få oppleve noe så stort som å få gå innenfor gjerdet til den aller snilleste kua og få gi den gress. Noe som tar tid, for drøvtyggeren tygger og tygger og tygger før hun tar neste porsjon saftig gress.

Selma Hjelm Bedi (6) og Nicolay Hjelm Bedi (3 1/2) storkoser seg med å gi kua gress. Store smil og spenning i blikket forteller lett hva de syns er stas med utflukten.

Rikholdig

- Ja, vi kommer jo hit for å spille kuskitbingo selvsagt, ler Gisell Hjelm Bedi og legger til at det er fint for ungene å se dyr som kyr på nært hold.

- Og så får mammaen gått litt rundt og se hva de selger i bodene.

Kaffedrikking og skravling med kjentfolk hører også med til en vellykket Markdag.

Med god hjelp av flere lag og foreninger arrangeres Markdagen på Svanhovd årlig av Sør-Varanger bonde- og småbrukarlag, Nibio Svanhovd og 4H. I år var 627 personer på plass allerede klokka kvart over tolv på formiddagen for å få med seg et rikholdig program, både innendørs og utendørs.

Råd og tips

Her er mulighet for å besøke den imponerende kjøkkenhagen, og få med seg råd og tips for hvordan gjøre det selv. Etter hvert som Markdagen har utviklet seg holdes det også foredrag. I år ble spørsmålet «Oljevekster i nord - nye muligheter?» drøftet av Erling Fjelldal, i sammenheng med at Nibio Svanhovd har startet et prøveprosjekt i samarbeid med lokale bønder om dyrking av rops og dodre.

Anne Wikan reklamerte for en ny del av utstillingen på Svanhovd, Finnstumoen-bjørnen og dens historie. Her er Stopp Dødsskyenes historie, status for den grenseoverskridende miljøforurensningen, nyheter om nasjonalparken. Dessuten fugleperler i Pasvik og starten på Steinar Wikans nye formidlingsserie, folk og natur i Pasvik.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no