7. des
PÅ NEIDEN: Ekstra politi har blitt utplassert siden klokken 10 torsdag.
 
Sender patruljer til hurtigrutekaier og flyplasser, vurderer festivaler
Politiet er i økt beredskap inntil videre.

Publisert: 24.jul.2014 17:27
Oppdatert: 23.okt.2017 10:41

Væpnet politi ble satt ut på alle grenseovergangene i Øst-Finnmark klokken 10 torsdag formiddag, etter at det kom en melding fra PST om en terrortrussel mot Norge. Trusselen er uspesifikk, og har gjort at hele Norge er satt i beredskap.
Det inkluderer blant annet grenseovergangen til Russland på Storskog, og grenseovergangen til Finland på Neiden. Det forteller fungerende politimester Laila Søndrol. Alle overgangene behandles likt, ifølge henne.

- Per nå er det ikke noen spesielle forholdsregler for folk flest, annet enn å rette seg etter politiets anvisninger, sier hun.

Andre steder i landet er det økt vakthold både på flyplasser og på festivaler.
Søndrol forteller at det også vil komme væpnet politi på flyplasser og ved hurtigruteanløp i Øst-Finnmark. I flyplassenes tilfelle vil det i kun være i forbindelse med internasjonale flyvninger.
Politiet vurderer etter hvert hva som eventuelt skal gjøres i forbindelse med Pomorfestivalen i Vardø og Kirkenesdagene, begge rett rundt hjørnet.

Den fungerende politimesteren forteller at politiet er utplassert i en avgrenset periode, men vil ikke si hvor lenge det gjelder. Hun kan imidlertid si at det vurderes fortløpende.

Les også: Kontrollert med våpen

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no