6. des
FOLKELIV: Butikkene ønsker at folk kan kjøre, og parkere her. Utvalg for plan og samferdsel skal stemme over dette i dag, torsdag. (Foto: Martin Gramnæs).
 
Sentrumsbutikkene ønsker mer liv i byen
Åpning av trafikk rundt Sørnesbygget og Hans Kirkgaardsgate skal opp i Utvalg for plan og samferdsel i morgen. Hva mener du?

Publisert: 06.mai.2015 19:36
Oppdatert: 23.okt.2017 10:50

Samtlige av aktørene i området ser positivt på prøveordningen med åpning for trafikk rundt Sørnesbygget. Nå skal utvalget bestemme om dette kan bli en permanent løsning.

Mer folk

Prøveprosjektet med åpning av vei rundt bygget, ble vedtatt 13. november i fjor og varte til midten av mars i år. Som en evaluering av dette, ba kommunen om tilbakemelding fra ni aktører om hvordan dette har fungert. De fikk svar fra fire næringsaktører i området, der alle var positivet til åpningen rundt Sørnesbygget.

- Åpningen av veien rundt Sørnesbygget har for oss på Narvesen vært en stor suksess. Vi får en større kundestrøm i butikken, det er enklere for folk (spesielt eldre) å parkere nært å komme seg inn. Jeg håper dette blir en permanent løsning på sikt, skriver Narvesen i sin uttalelse. Også Ribago AS (Godbiten og Ritz) er for at veien forblir åpen slik som i prøveperioden.

Åpne mer

Brio Kirkenes og Samfundshuset S.A, ønsker i tillegg å åpne Hans Kirkgaardsgate for biltrafikk. Brio ønsker også at Dr. Wesselsgate ned til Zero blir åpnet for trafikk i begge veier, da dette vil kunne skape mer liv i sentrum. Den femte uttalelsen som ligger ved er fra politiet som uttalte seg i forbindelse med skiltvedtaket i prøveperioden. De sier seg ikke udelt positiv til dette med tanke på trafikksikkerhet.

Planendring

Å åpne Hans Kirkgaardsgate som kjørevei, vil imidlertid kreve endring i planbestemmelsene da denne er en gangvei som oppfyller kravene. For østre del av Dr. Wesselsgate stiller saken seg annerledes da dette området ikke er opparbeidet som gågate. Fungerende rådmann Nina C. Bordi mener det uansett er lite hensiktsmessig å bare åpne opp denne, siden det da vil bli en blindvei. Hun foreslår i sin innstilling at åpning av Hans Kirkgaardsgate avslås av utvalget på bakgrunn av reguleringsplan. I sitt alternative forslag, skriver hun at utvalget igangsetter regulering med sikte på å åpne veien.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no