15. okt
FEIRING: Taler hører med når man feirer runde dager. Enhetlseder på rehab. KarI Beate Engseth var først ut. (Begge foto: Martin Gramnæs).
 
Ser lyst på fremtiden
Rehab-avdelinga på Kirkenes sykehus har vært truet av nedlegging flere ganger. Da er 20 år verdt å feire.

Publisert: 24.okt.2015 14:14
Oppdatert: 23.okt.2017 10:56

Høy Mozell-føring og optimisme er det når Finnmarks eneste rehabiliteringsavdeling feirer 20 år. Nå ser de ansatte frem til å flytte inn på nytt sykehus.

Satsing

Kari Beate Engseth er enhetsleder for avdelingen. Hun ser positivt på fremtiden.

- Det var en periode for noen år siden at rehaben var et kontinuelig nedleggingsprosjekt. I de siste årene har vi imidlertid fått være i fred, og når vi ser at vi får tre ekstra sengeplasser på det nye sykehuset, viser det at rehab satses på, forteller hun fornøyd mens ansatte og andre forsyner seg av et bugnende kakebord.

Behandle fler

Rehaben i Kirkenes har måtte konsentrere seg mest om enkle pasientgrupper, som for eksempel slagpasienter.

- Men det er en nærmest utømmelig gruppe som godt kunne ha bruk for et tverrfaglig miljø som vi har her, påpeker hun. Engseth håper på at enda flere kan nytte seg av tilbudet i fremtiden ettersom flere pasienter skal behandles poliklinisk.

- Det betyr at vi nok kan behandle enda fler pasienter enn de det er plass til på de ni sengepostene på det nye sykehuset.

Også klinikksjef Rita Jørgensen er til stede, og hun hadde naturligvis med seg gave til 20-åringen.

- Hva kjøper man til en 20-åring. Blomster er man ikke interessert i, så jeg bestemte meg for å sette penger inn på konto, sier hun og får applaus. Disse pengene er ment å gå til kompetanseheving til de ansatte.

Lang prosess

Berit Malmo er enhetsleder for ambulerende rehabiliteringsteam. Hun har vært med fra begynnelsen og kunne fortelle om en lang prosess. Fem år tok det fra avdelingen havnet i støpeskjeen til de kunne åpne dørene. Gjennom disse årene ble det nedsatt flere arbeidsutvalg, og sykehuset måtte gjennom en heftig ombygging. Selv om rehabavdelingen ikke fikk alt de hadde ønsket seg i det nye sykehuset, er også hun positiv til å flytte inn i nye lokaler.

- Det er et stort potensial i de ni sengeplassene vi har fått tildelt der, slår hun fast.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no