15. nov
TIDLIGERE: Slik så det ut da Fv885 ble asfaltert i 2014.
 
Setter av "betydelig antall millioner" til neste år
Finnmark fylkeskommune tyr til eksisterende kontrakter for å få lagt noe ny asfalt mot Svanvik. Neste år satser de mye større.

Publisert: 22.sep.2017 13:04
Oppdatert: 23.okt.2017 11:25

Finnmark fylkeskommune, Sør-Varanger kommune, Statens vegvesen, og brukere av fylkesvei 885 møttes torsdag for å diskutere arbeidet med veien til Pasvik.

Fylkeskommunen gikk tidligere i år ut med en pressemelding om at det ikke var kommet inn anbud på det planlagte arbeidet på veien. Men det har de løst, til en viss grad, ved å bruke entreprenører de allerede har vedlikeholdskontrakter med.

- Det blir utført arbeid på fylkesvei 885 i 2017, det kan jeg love. Vi vil benytte oss av allerede eksisterende kontrakter, det blir asfaltert og gjort noe arbeid i og rundt vegen, forteller Geir Ove Bakken i en ny pressemelding fra fylkeskommunen. Bakken er hovedutvalgsleder for samferdsel i Finnmark fylkeskommune.

Bakken forteller til SVA at arbeidene skal settes i gang nå i september og oktober.

Til 2018

Entreprenørene får ikke gjort alt som var planlagt i år. Med dette brukes deler av summen som ble satt av for 2017. Resten blir overført til neste år, for å lage et større anbud på fylkesvei 885.

Bakken har ikke den nøyaktige millionkostnaden på årets veiutbedring foran seg. Men han kan si at et betydelig antall millioner kroner blir overført til 2018. Og de skal øremerkes Fv885.

- Det er signaler om store kostnader og flere års arbeid fremover på veien. Vi satser på et stort og tidlig anbud på vinteren i 2018, og jeg kan ikke tenke meg at Fylkestinget ikke viderefører veiarbeidet etter 2020, sier han.

Tyngre tiltak

- Fokuset i tiden som kommer er å forsikre seg om at vi får utnyttet pengene på en best mulig måte. Statens vegvesen har gjort en vurdering av veien opp til Svanvik. Deler av veien trenger kun reasfaltering, noe har behov for punktutbedringer, og på resten er det nødvendig med tyngre tiltak, slår fylkeskommunen fast i pressemeldingen.

- Veien er en prioritert strekning. Det er store summer det er snakk om for å utbedre vegen til Svanvik, men jeg ønsker synlige resultater for befolkningen de neste årene, sier Bakken.

- Det er stor frustrasjon i Pasvik og det tar vi på alvor. Folkemøtet vi hadde i Svanvik i juni og dette møtet er et steg i riktig retning, legger han til.

SVA har kontaktet Statens vegvesen for å høre hva som gjøres. De kunne ikke nås i skrivende stund, men saken vil oppdateres når vi vet mer.

LES OGSÅ: - De sukrer pillen

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no