13. des
GJENFUNNET: Sia og Trikko, rett etter at de ble funnet på fjellet.
Foto: Thomas Hustad Marcussen
 
Sia og Trikko klarte seg på fjellet i 11 dager
Trønderhunder var etterlyst mellom Tana og Neiden helt siden jakttur i september.

Publisert: 02.okt.2018 19:10
Oppdatert: 02.okt.2018 19:10

Thomas Hustad Marcussen fra Levanger i Trøndelag hadde de to hundene med på jakt i Diergi-området i Karlebotn/Tana i september, da hundene tydeligvis bestemte seg for å forlenge turen.

- Vi var på tur til å pakke ned hytta og flytte til en annen plass, siden det var meldt uvær. Hundene gikk bak føttene mine til å begynne med, men plutselig stakk de av. Jeg tror de mista hodet litt. Den eldste dro med seg den yngste, forteller Marcussen.

Han trodde hundene bare skulle leke, og det var tilfelle først. Men så sprang de ut av syne - og borte ble de. Tross lang leting, var det ikke annet å gjøre enn å etterlyse hundene.

Stort leteområde

I nesten to uker har det dermed vært en etterlysning ute etter de to engelsksetterne, mellom Tana og Neiden. Hundene var ikke kjent i området, og kunne dermed ha løpt langt.

- Det viste seg at de hadde dratt langt oppå fjellet. De ble funnet ved Bártnajávri, av en mann som har hytte der. De kom til ham, og var først veldig skeptiske, men så fikk han lokket dem inn, sier hundeeieren. Bártnajávri ligger et godt stykke sørvest inne i Nesseby kommune.

Utmattet

Hundeparet hadde tilbrakt 11 dager i den kalde fjellheimen. Marcussen er soleglad for å ha fått dem tilbake.

- De er helt utmatta. Jeg tror ikke det var spesielt å spise i marka. Heldigvis hadde de i alle fall god tilgang på vann, men jeg tror ikke de ville klart seg mange dagene til. Spesielt ikke den yngste, sier han.

Han takker alle som hjalp til med letinga. Selv måtte han tilbake til hjemkommunen for å jobbe i et par dager, men han kom opp igjen - og ble belønnet for det.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no