16. okt
STENGER: Siciliana fikk seks ukers karantene etter det siste besøket til Mattilsynet.
 
Siciliana fikk seks ukers karantene
Gjentatte brudd på regelverket siden 2005 gjorde at Mattilsynet stengte restauranten Siciliana i Kirkenes.

Publisert: 28.mar.2014 09:29
Oppdatert: 23.okt.2017 10:37

- Saken har bygget seg opp over flere år. Det har vært tilsyn og fattet vedtak og nye vedtak. Det har blitt brukt hastevedtak, stenging og tvangsmulkt, stadig sterkere virkemidler. Virksomhetskarantene er det sterkeste virkemidlet vi har, og det er dette skrittet vi nå har vært nødt til å gå til, sier distriktssjef i Mattilsynet, Gøril Hogseth.
Hun forteller at Siciliana kom på lista over steder de har spesiell fokus på etter gjentatte brudd på regelverket.

Seks uker karantene

Det siste tilsynet skjedde 17. februar i år. I vedtaket står det at Siciliana Pizzarestaurant ilegges virksomhetskarantene fra og med 31. mars til og med 12. mai. Vedtaket betyr at Siciliana Pizzarestaurant skal stenges i denne perioden. All aktivitet i virksomhetens lokaler; produksjon, tilberedning, håndtering, lagring og omsetning av næringsmidler skal opphøre.

Mattilsynet fant høye verdier av gjærsopp i alle næringsmidlene som ble sendt til analyse i februar. De vurderer at måten virksomheten driver sin næringsmiddelvirksomhet på, utgjør en fare for næringsmiddeltryggheten. Dette gjør at forbrukerne kan bli utsatt for betydelig helserisiko ved å spise mat fra denne virksomheten.

Ingen opplæring

I vedtaket står det at virksomheten har brukt mange år på å få i gang internkontrollsystem, og at de ansatte og ansvarlige ikke har fått opplæring i hvordan det skal fungere. Funnene på de siste inspeksjonene er avvik som har gjentatt seg i større eller mindre grad i alle årene restauranten har drevet. Virksomheten har ikke styring og kontroll med generell driftshygiene som renhold, orden, vedlikehold, råvarebehandling og tineprosesser, personlig hygiene, sporbarhet og merking av næringsmidler samt kjølelagring.

For strenge

Advokat Kjell Ola Berg, som representerer bedriften, mener Mattilsynet er for strenge.
- Man har nok tatt påleggene alvorlig nok. Men i og med at det har vært gjentatte bemerkninger, må de bare erkjenne at de må bedre seg, sier han til NRK.
Han viser til at restauranten imøtekom alle bemerkningene fra tilsynet etter den siste inspeksjonen, og viser til at bedriften vil ha regninger å betale også under karantenetida.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no