15. okt
BEHOLDE: For distriktene er det viktig å beholde dagens posttjeneste, slik at hele landet får et likeverdig tilbud, mener ordfører Cecilie Hansen. (Arkivfoto)
 
Sier nei takk til postendring
Ordfører i Sør-Varanger Cecilie Hansen (Sp) raser mot regjeringens utsendte høring om endring av dagens posttjenester. Gjennomføres den, blir det slutt på all postombæring på lørdager.

Publisert: 02.des.2014 19:39
Oppdatert: 23.okt.2017 10:45

- Den siste måneden har jeg som ordfører fått mange sentraliseringshøringer og nå er det posttilbudet som står for tur, sier Cecilie Hansen.

Etter hennes mening vil konkurranseutsetting av denne tjenesten endre på viktig infrastruktur som Norge som nasjon har prinsipp om skal være en av fellesskapets rettigheter, nemlig at uansett hvor man bor, skal man få tilgang på visse tjenestetilbud.

Minimum allerede

- Det å få posttjenester også på lørdager, samt posttjenester i bil er i dag minimum av det man kan akseptere. Igjen er det distriktene og de steder som ikke er i de sentrale strøk som vil bli rammet, sier hun.

Ordføreren er bekymret for den retning flere tjenestetilbud til innbyggere, og ikke minst næringsliv dreier mot, og hun håper kommunene i høringsrunden sier klart ifra om at dette ikke er akseptabelt. Stortinget må si nei til implementering av EUs tredje postdirektiv, fastslår hun.

Høring

- En god infrastruktur som omfatter gode posttjenester er avgjørende for alle kommuner og fylkeskommuner. Kommunene er avhengig av at folk og næringsliv har gode betingelser. En svekkelse av det lokale næringslivets muligheter rammer i neste omgang bosetningsgrunnlaget. Regjeringens forslag til ny postlov, og innføring av EUs tredje postdirektiv, vil gjøre det vanskeligere å opprettholde den desentraliserte næringslivs- og bosetningsstrukturen vi har i Norge, understreker ordføreren.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no