23. okt
KLAR: Den samiske forfatteren Sigbjørn Skåden kommer til Kirkenes og Finnmark internasjonale litteraturfestival. (Foto: Cappelen Damm).
 
Sigbjørn Skåden til litteraturfestivalen
Sigbjørn Skåden vant Havmannprisen og ble nominert til P2-lytternes romanpris for sin seneste roman Våke over dem som sover. Nå er han klar for litteraturfestivalen.

Publisert: 26.okt.2016 22:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:10

På Finnmark litteraturfestival holder han et skrivekurs som handler om å utvikle et manus og å finne sin egen forfatterstemme.

Samisk forfatter

Sigbjørn Skåden er filolog og samisk forfatter fra Skånland i Troms. Han har jobbet som lærer og har skrevet bøker for både barn, ungdom og voksne og har lang erfaring med skriveverksteder. Sigbjørn er opptatt av ungdom, samisk kultur og språk var med å stifte ungdomsforeninga Stuornjárgga Sámenuorak som startet opp Márkomeannu - en samisk festival mellom Nordland og Troms som fremmer markasamisk kultur.

Debuten som forfatter var med langdiktet Skuovvadeddjid gonagas (Skomakerens konge) i 2004 med handling hentet fra ei samisk bygd i mellomkrigstidens Ofoten. Han har skrevet diktsamlinger som Prekariáhta lávlla som trekker paralleller mellom samenes kulturoppvåkning og postpunkbevegelsen i England på slutten av 1970-tallet og romanen Ihpil: Láhppon mánáid bestejeaddji, der han utga seg for å være en ung lesbisk samejente.

Skrivekurs

Skrivekurset på litteraturfestivalen er lørdag 19. november, på Kirkenes videregående skole. Skåden vil snakke om sin egen skriveprosess under arbeidet med «Våke over dem som sover» samt gi eksempler fra forskjellige faser i manusarbeidet. Kurset vil også inneholde en tekstsamtale, hvor deltagerne leser hverandres tekster og diskuterer dem sammen med Skåden. Hver deltager leverer inn en tekst på forhånd, maks tre A4-sider. Påmelding på finnlitt.no som er hjemmesiden til Finnmark internasjonale litteraturfestival.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no