11. des
SKUFFET: ? Jeg følte meg dum og ble lei meg da jeg fikk vite at jeg ikke fikk jobbe mer enn en dag i uka, sier Signe Wesmajærvi.
 
Signe Wesmajærvi (38) får bare jobbe to timer i uka
Signe trivdes med arbeidstrening på Tangenlia fire dager i uka. Men det var en misforståelse, hun skulle bare jobbe én.

Publisert: 06.jun.2017 16:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:20

Signe Wesmajærvi har alltid hatt lyst å jobbe med eldre. Etter 16 år på Grenseprodukter, syntes hun det var vanskelig å jobbe der, og ville gjøre noe nytt. Hun spurte om hun kunne få gjøre noe i Tangenlia bofellesskap, og det fikk hun.

Trivdes godt

– Vi forstod det sånn at hun skulle få jobbe to timer om dagen, fire dager i uka. På Grenseprodukter hadde hun også hatt fire dager i uka, så arbeidsmengden var ikke for stor for henne, forteller June Wesmajærvi, mor til Signe.
– Jeg trivdes kjempegodt, ble gode venner med de som jobbet der, hjalp til med maten, ryddet bordet etterpå, vasket kopper og satte i skapene. Enkelt arbeid som jeg klarte helt fint. Jeg gikk godt overens med de eldre også, forteller Signe Wesmajærvi.
Men etter sju og en halv måned ble hun forelagt en kontrakt. Det hadde hun ikke hatt før, og den sa noe helt annet enn hun hadde trodd.

– Følte meg dum

– Jeg ringte til mamma og fortalte hva som hadde skjedd. De ville bare at jeg skulle jobbe en dag i uka. Og det hadde de ment hele tida. De skjønte ikke hvorfor jeg kom alle de andre dagene. Jeg følte meg veldig dum, sier hun.
– Det gjorde jo jeg også. Jeg kunne ikke skjønne dette, vi hadde jo begge forstått at det var fire dager i uka som gjaldt, sier June Wesmajærvi.

Glemte møtet

Hun forteller at de ba om et møte med NAV, Tangenlia og leder fra kommunen og fikk det, men de ville gjerne se gjennom saken og ba om et nytt møte.
– Det møtet var 22. mai her på Tangenlia. Vi møtte opp, men ingen andre. Det viste seg at de hadde glemt det.

Sitte hjemme

– Når jeg nå leser i avisa at kommunen trenger flere hender i helse og omsorg, blir jeg veldig oppgitt, og sint på Signes vegne. Skal hun stues bort fordi hun ikke er helt A4? Er hun ikke en ressurs når hun hjelper til? Er hun verdiløs? Hun er frisk, klarer seg selv, kan gjøre en enkel jobb og er ikke i veien. Hun mottar trygd fra NAV og ber ikke om lønn, bare om å få ha noe å gjøre, sier moren.
– Jeg har bare lyst å jobbe, og jeg trives kjempegodt på Tangenlia, men alle de andre dagene i uka sitter jeg hjemme. Jeg blir gal av å sitte hjemme og ikke ha noe å gjøre, sier Signe Wesmajærvi.

– Bra og viktig

– For det første er dette en sak der jeg er pålagt taushetsplikt. Jeg kan derfor ikke gå inn på avtaler som er gjort eller kommentere alt i denne saken, sier enhetsleder for Tangenlia, Lene Nilsen Holte.
– Men det jeg kan si er at Signe Wesmajærvi ikke er en ordinær arbeidstaker, hun er på arbeidstrening gjennom NAV. Vi har flere i arbeidstrening og det finnes mange forskjellige typer kontrakter for arbeidstrening hos NAV. I dette tilfellet med kontrakten til Signe, har vi gjort en feil. Det har skjedd en misforståelse, og det beklager vi. Det har blitt rettet opp i, sier hun.

Ressurs

– Arbeidstrening er bra og viktig, og vi ser på dem som er på arbeidstrening som en ressurs, men det brukes også ressurser på å ha folk i arbeidstrening, sier hun. Leder av NAV Sør-Varanger, Hilde Michelsen vil se om det kan finnes løsninger.
– Vi har nå avtalt å ta et møte med Signe Wesmajærvi og moren hennes, for å se om vi kan finne noe mer hun kan gjøre, kanskje på noen av de andre institusjonene som Wesselborgen eller Eldresenteret, slik at antall timer totalt sett blir større, sier Michelsen.

Få plasser

– Jeg er kjempeglad for at kommunen opprettet denne plassen på Tangenlia. Det er nemlig bare Brendselsutsalget, Grenseprodukter og noen svært få som gir plasser til folk som trenger tilrettelagt arbeid, sier hun.
Michelsen legger til at NAV får en pott fra staten for å betale arbeidsgivere for slike plasser, og så har NAV prioritert å gi så mange som mulig en plass. Varig tilrettelagt arbeid (VTA) krever også tett oppfølging fra arbeidsgiver, samtidig som den enkelte arbeidstaker som er på en slik plass også skal produsere noe.

Arbeidsgivere

– Det var veldig synd med misforståelsen som skjedde. Jeg skjønner godt at Signe vil jobbe mer, og vi skal virkelig se om vi kan få det til sammen med kommunen, sier hun.
– Jeg håper også flere arbeidsgivere kunne tenke seg å tilby slike arbeidsplasser, men jeg har også full forståelse for at det både krever ressurser og oppfølging fra arbeidsgivers side sier Hilde Michelsen.

Flere hender i arbeid

- SVA har satt fokus på helse og omsorg i Sør-Varanger etter at Ruth Sibblund og vennene i omsorgsbolig ikke fikk spise 17. maimiddag sammen i spisesalen på Eldresenteret.
- Tillitsvalgte forteller om tøffe arbeidsdager med få ansatte på jobb.
- Pårørende kaller den lave bemanningen på sykehjem for uforsvarlig.
- Rådmannen vil ha flere med utdannelse i helsesektoren: – Vi har ikke folk nok å ta av.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no