9. des
FREMTIDIG: Her blir det rundkjøring i år - forhåpentligvis. (Foto: Håvard S. Mækelæ)
 
Siste frist for rundkjøring i år er nå
- Om ikke så lenge blir det umulig å gjennomføre, sier Kaare Ramberg i vegvesenet. For at de skulle føle seg helt sikre, måtte partene bli enige om kostnadsfordelingen denne uka. Kommunen kommer ingen vei før neste uke.

Publisert: 12.jun.2015 10:44
Oppdatert: 23.okt.2017 10:52

Byggingen av rundkjøringen ved Førstevann skulle egentlig vært på plass til åpningen av Kirkenes Handelspark, men ble utsatt. Nå jobber Sør-Varanger kommune, Statens vegvesen og Kirkenes handelspark for å bli enige om fordelingen av finansieringen på omtrent 17 millioner pluss merverdiavgift. Det må de gjøre raskt, så de kan sette i gang arbeidet i år.

- Vi er i stadig kommunikasjon. I forrige uke hadde vi et møte, og vi er i kontakt også denne uka, forteller Kaare Ramberg i Statens vegvesen.

Før frosten

Ramberg mener at partene er enig i det meste. Men det haster.

- Jeg har sagt at partene må være enige om finansieringen på fredag, sier han.

Han er ikke sikker på at fredag er absolutt siste frist. Men han vet at det haster.

- Vi har et tidsvindu vi må holde oss innenfor. Om ikke så lenge blir det umulig å gjennomføre byggingen i år, konstaterer han.

Byggherren, Statens vegvesen, kan ikke lyse ut prosjektet før kostnadsfordelingene er klare. Og den utlysningen tar tid.

- Fra vi legger prosjektet ut på Doffin, er det omtrent seks uker til entreprenøren kan sette i gang. Et slikt prosjekt har en byggetid på et par måneder, og i fjor satte frosten inn i begynnelsen av oktober, sier Ramberg.

Dermed blir tidsfristen kortere for entreprenørene, jo lengre tid det tar å legge ut anbudet.

- Om entreprenørene synes tidsfristene er for korte, får vi jo ikke tilbud, legger han til.

Politisk bevilgning

Det blir ikke noe endelig svar fra kommunen denne uka. Håvard Lund forteller at pengene til rundkjøringen må bevilges fra politisk hold.

- Det er snakk om fem millioner kroner, og det er ikke bare å få til på en ukes varsel. Vi prøver nå å få det inn som en ekstrasak 17. eller 18. juni, sier han.

- Tror dere at dere vil få det til om dere blir enige da, spør vi Kaare Ramberg.

- Tja, vi får håpe det, svarer han.

Rundkjøringen ved Førstevann er blitt helt nødvendig i forbindelse med opprettelsen av Kirkenes Handelspark og planleggingen av et nytt boligområde i nærheten. Handelsparken fikk imidlertid dispensasjon så de kunne bygge og åpne uten at rundkjøringen var ferdig.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no