19. okt
STYRELEDER: Odd Reidar Øie.
 
Siste innspurt for SVA-aksjene
Idet SVA går i trykken mandag kveld, er det noen få timer igjen av emisjonen til Sør-Varanger Avis. Styrelederen er imponert over innspurten.

Publisert: 10.okt.2016 16:30
Oppdatert: 23.okt.2017 11:09

Tirsdag morgen vet vi om det har lyktes Sør-Varanger Avis å få inn minst 1,5 millioner kroner i aksjekapital. Disse pengene trengs for å ta unna noe av gjelda som SVA har opparbeidet seg. Resten skal tas inn igjennom omorganiseringer og forandringer i avisa, som skal gjøre drifta lønnsom på sikt.

Per klokken halv fire mandag ettermiddag, med åtte og en halv time igjen til tegningsfristen midnatt, var det kommet inn 1 222 000 kroner. Med andre ord manglet det da 278 000 kroner til minstemålet.

Men styreleder Odd Øie var ikke nedslått av den summen. Han var tvert imot imponert over sluttspurten i aksjesalget, og hadde gode forhåpninger til resten av dagen. For det ble tegnet aksjer for over 400 000 kroner bare mellom klokken ni og halv fire mandag.

– Det strømmer på, og jeg er optimist. Jeg håper og tror vi når målet, sa Øie klokken halv fire.

Mens emisjonen har pågått, har SVA-ledelsen begynt på prosessen med å sikre lønnsom drift av SVA. Dette fortsetter fremover, samtidig som pengene fås inn fra aksjekjøperne.

Ingen av aksjekjøperne har gitt fra seg noen penger før emisjonen har nådd målet og er godkjent. Målet er å ha inn alle pengene innen 20. oktober – men hvis det ikke har blitt tegnet nok aksjer, er det ingen som må betale.

– Hvis vi ikke kommer i mål, blir hele emisjonen annullert, og styret må da vurdere videre drift, sa han i lørdagens avis. På spørsmål til denne avisa, viser han tilbake til det svaret.

En aksjeemisjon er en prosess der det lyses ut ekstra aksjer i et firma, for å få inn ny kapital. Aksjene som blir solgt legges til de aksjene som allerede eksisterer.

Saken oppdateres tirsdag morgen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no