8. des
TIL KIRKENES: Fylkesordfører Runar Sjåstad er i hjembyen arbeiderdagen.
 
Sjåstad holder 1. mai-talen i Kirkenes
Fylkesordfører Runar Sjåstad holder 1. mai-talen i Kirkenes i år. - Et scoop, sier nyvalgt leder for LO i Sør-Varanger, Henning Bråthen.

Publisert: 27.apr.2013 17:44
Oppdatert: 23.okt.2017 10:41

Bråthen ble valgt til ny leder for lokallaget på årsmøtet sist tirsdag. Samtidig foregikk planleggingen av programmet for 1. mai i Sør-Varanger.
- Det blir en tradisjonell arbeiderkampdag, med kransenedleggelser, taler og tog, sier Bråthen.

Tre kransenedleggelser

Kransenedleggelsene vil bli på bautaen på Wesselborgen, i bibliotekparken og Krigsmødremonumentet. På Wesselborgen vil SVs førstekandidat for Finnmark, Kirsti Bergstø, legge ned krans. Ved minnesmerket i bibliotekparken er det SVer og lærer Ole Gabrielsen som skal legge ned krans, mens det er Samovarteaterets Bente S. Andersen som legger ned krans og taler ved Krigsmødremonumentet.
LO i Sør-Varanger har jobbet en stund med å spikre talerne for årets 1. mai.
- Kirsti Bergstø fra SV var tidlig i boks. Nå er det med glede vi også har fått bekreftet at fylkesordfører Runar Sjåstad blir hovedtaler inne i Samfundshuset. I tillegg vil ungdomssekretær Trine Amundsen fra LO i Sør-Varanger holde appell, sier Bråthen.

Hovedparole

Før talene blir det tog, med start fra rådhuset.
- Årets hovedparole blir «Kommunale tjenester til nye Kirkenes sykehus». Dette med kommunal deltakelse i det nye sykehusbygget er viktig for oss, sier Bråthen.
Arbeiderpartiets Lena Bergeng har også vært med i utformingen av hovedparolen til årets 1. mai.
- Vi ønsker å være med på planleggingen av nysykehuset nå. Tegningene er ferdige, slik at det skal være lett å bygge det ut senere, men økonomisk har det vel aldri vært lurt å vente med slike utbygginger? Det er bare å se på byggingen av Kirkenes skole, sier Bergeng.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no