9. des
HJELM: Noen av de som kjører alpint på Sandnes bruker hjelm, andre ikke.
 
Skadet i alpinbakken
En gutt ble brakt til Kirkenes sykehus med lettere skader etter en ulykke i alpinbakken på Sandnes lørdag.

Publisert: 04.mar.2013 14:01
Oppdatert: 23.okt.2017 11:11

Gutten ble hentet av ambulansen og kjørt til sykehuset for legesjekk, men ifølge Helse Finnmark ble hun raskt skrevet ut.
– Heldigvis brukte gutten hjelm. Viktigheten av å bruke hjelm kan ikke understrekes sterkt nok. Jeg synes det er rart at det i det hele tatt er tillatt å kjøre i bakken uten hjelm. Jeg har sett flere ungdommer som kjører uten hjelm i Sandnesbakken. Hvorfor kan det ikke være det her også. Synes at SIL som driver anlegget har et ansvar her, sier Kirsten Greiner Ovesen som også understreker foreldrenes ansvar.

Ekstremsport

Styreleder Jonas Sjøkvist Karlsbakk i Sandnes alpinsenter sier det er vanskelig å unngå skader i en alpinbakke.
– Vi driver jo på sett og vis med en ekstremsport. Vi har ingen hjelmpåbud hos oss, men vi kan minimere risikoen og det skal vi aldri slippe fokuset fra. Så alle gode innspill fra brukerne mottas med takk. Vi er veldig glade for at det gikk bra med gutten som ble skadet i anlegget vårt på lørdag, sier Sjøkvist Karlsbakk.
– Hvorfor har dere ikke hjelmpåbud?
– Det foreligger ingen påbud, men vi har oppslag med oppfordringer om å bruke hjelm. Det er ikke vanlig at alpinsentre i de nordiske landene har et slikt påbud, meg bekjent er det ingen som har det. De nærmeste alpinbakkene i Levi og Saarisälkä har heller ikke hjelmpåbud. Etter vår mening er det litt drøyt å kreve at alle brukerne våre skal bruke hjelm. Vi bor i en liten kommune med et begrenset salg av hjelmer, men selvfølgelig er oppfordringen om å bruke hjelm sterk, sier styrelederen.

Ikke alvorlige skader

Sandnes alpinsenter har ikke hatt alvorlige hodeskader siden de åpnet.
– Det hender at folk faller, men heldigvis har vi sluppet unna de store skadene. Vi har et sterkt fokus på sikkerhet og forsøker å gjøre det beste ut av det, sier Sjøkvist Karlsbakk.
En ringerunde, blant annet til Hafjell og Oppdal, viser at det ikke er påbud om bruk av hjelm ved alpinsentrene. Men en sterk oppfordring.
SVA fikk først melding om at det dreide seg om ei jente, men det viste seg å være en gutt.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no