13. des
TEGNING: Øyvind Hammer kan ikke tegne, men han tror han kunne lært seg det om han bare hadde øvd. - Det har ikke noe med talent å gjøre: Bare øving, mener han. (Alle foto: Håvard S. Mækelæ)
 
Skal bli flinkere til å ta vare på hverandre
Motivatoren Øyvind Hammer har ikke gjort noe liknende som på Bjørnevatn skole tidligere. Torsdag holdt han de første foredragene i noe som skal dekke hele skoleåret.

Publisert: 12.sep.2014 23:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:43

Bjørnevatn skole har fått 242 000 kroner i støtte fra Utdanningsdirektoratet for å bruke på arbeid med læremiljø. Arbeidet skal gå over hele skoleåret. Nå som de første foredragene er unnagjort, vil skolen følge opp fram til neste gang Hammer kommer innom.

- Det viktigste nå er å få satt i gang prosessen. Så ser vi hvordan det utvikler seg, og etter hvert kommer jeg med flere teknikker, og flere ting man kan gjøre videre. Om man møter utfordringer underveis, hjelper jeg med å takle dem, sier Hammer.

Øyvind Hammer har vært på enkeltforedrag på skoler før, også i Sør-Varanger. Men å følge en skoleklasse igjennom et helt år har han ikke gjort tidligere.

- Det er utrolig spennende. Vanligvis jobber jeg med bedrifter eller sportsutøvere, men dette er et viktig arbeid. Her har vi å gjøre med de som skal påvirke verden videre, sier han.

Elevene SVA snakket med er positive så langt. Robin Andreas Johansen Fyhn i klasse 8B, Helene Emilie Heitmann Kurthi i 8B og Eline Løkås Tråslett i 8A syntes det viktigste i foredraget var beskjeden om å være greie mot hverandre og ha positive tanker.

- Tror dere på en smilekultur på skolen?

- Det skaper bedre miljø på skolen, tror Robin.

- Hvor mye smiling er det på skolen for tida?

- Det er ikke mye hat, i hvert fall, mener Robin.

- Det er lettere å være snill og smile til vennene man allerede har, kommenterer Helene.

De tre ungdommene medgir at det kan bli tungt med lekser når det er mye å gjøre.

- Når andre er ute og spiller fotball og jeg må sitte inne og jobbe, er det vanskelig, synes Eline.

Les mer om saken i papirutgaven eller på e-avisa.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no