12. des
UTSTYRET PÅ PLASS: Bernt Nilsen skal lage miniatyrfilm av Kirkenes.
 
Skal krympe Kirkenes
Bernt Nilsens nye stunt skal forvandle Kirkenes til Lilleputtland.

Publisert: 16.jul.2014 15:12
Oppdatert: 23.okt.2017 10:41

– Jeg har jo vært med i mange år og jobbet for å få Kirkenes til å vokse, og det er vel og bra. Men jeg tenkte jeg denne gangen skulle krympe byen til Kirkenesdagene, forteller Nilsen.

For å få til dette, skal Nilsen benytte seg av miniatyr-fototeknikk og Timelapse – som går ut på å sette mange bilder sammen til en video.

– Man fjerner noen bilder innimellom og så vises bildene i et raskt tempo, og resultatet er at menneskene i filmen får en litt stakkato gange, sier han.

Forskjellige teknikker

Når bildene blir tatt til slike miniatyrvideoer, kan en enten bruke filter, eller skift-objektiv, slik at dybdeskarpheten blir lagt på et spesielt plan. Eventuelt kan dybdeskarpheten legges på i ettertid, forteller Nilsen.

– Det finnes altså mange måter å gjøre dette på, og jeg må pønske litt på det, og prøve litt forskjellige teknikker for å komme frem til den beste.

Morsomt til Kirkenesdagene

– Hvordan kom du på dette?

– Jeg har fulgt med på nettet hva andre fotografer gjør, og så har jeg gjort litt av dette tidligere. Ønsket var å gjøre noe morsomt til Kirkenesdagene, og jeg tenkte at jeg ikke hadde sett noen gjøre dette her i kommunen før. Så da kom jeg frem til at jeg måtte prøve det.

Nilsen får mange gode tilbakemeldinger fra folk som har sett bildene og videoene hans – og de spør ofte hva det neste vil bli.

– Det er en utfordring å finne på noe nytt, sier han.

Vil du se en slik film allerede nå? TV2 skrev i mars om fotograf Eirik Evjen, som har laget en miniatyrvideo av Oslo.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no