15. nov
I GANG: Lars Egil Sørsdal er prosjektleder for ankomstsenteret på DSBs side.
 
Skal ta imot inntil 300 asylsøkere daglig på Vestleiren
Det gamle Sivilforsvar-området på Høybuktmoen blir til ankomstsenter med plass til 600.

Publisert: 15.okt.2015 15:08
Oppdatert: 23.okt.2017 10:56

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har gått i gang med opprettelse av det som skal bli Ankomstsenter Finnmark på Vestleiren.

Senteret skal åpnes i løpet av uke 45, altså i begynnelsen av november. Da skal det kunne ta imot 300 asylsøkere daglig, og det skal ha soveplass til inntil 600 personer. Det forteller Lars Egil Sørsdal, som er prosjektleder for ankomstsenteret i DSB.

Ankomstsenteret skal være det første stedet asylsøkere transporteres til etter at de har kommet over grensa på Storskog. Politiet skal flytte sitt registreringsarbeid fra grensa til Vestleiren, slik at mest mulig gjøres på ett sted.

Asylsøkerne skal bare ha to overnattinger på ankomstsenteret, før de sendes videre. Dette er etter samme modell som et liknende ankomstsenter i Råde kommune i i Østfold.

Brakker

To av byggene i Vestleiren er tilegnet registrering av asylsøkere og helsepersonell, og Norsk Organisasjon for Asylsøkere (NOAS) får også kontor der. DSB anslår at det tredje bygget skal kunne romme 100 sengeplasser.

I tillegg settes det opp brakker som skal romme 500 sengeplasser.

Det er hyrt inn lokale entreprenører for å sette i stand brakker og bygg, og Sivilforsvaret skal også bidra både i forarbeidet, og i den første tiden mens ankomstsenteret driftes. De første entreprenørene var på plass allerede onsdag denne uken.

Til sykehuset

Ifølge Sørsdal vil asylsøkerne gjennomgå det meste de skal på Vestleiren. Det skal være helsepersonell til stede der, men selve helsesjekken skal fremdeles foregå på sykehuset.

Det foregår også forberedelser i helsevesenet for å kunne undersøke opptil 300 asylsøkere daglig, ifølge DSB-prosjektlederen.

Brakker på Storskog

Det vil også settes på plass brakker på Storskog der asylsøkerne skal vente på transport til Vestleiren. Disse kommer opp i stedet for teltene som er der i dag, for å gi asylsøkerne bedre beskyttelse mot vinterværet.

Les mer i lørdagens SVA!

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no