19. okt
SØNDAG KLOKKEN 18: Jo dypere blåfarge, jo mer regn. Kirkenes ligger midt under det største regnområdet søndag klokken 18. Illustrasjon: Meteorologene på Twitter
 
Skalk lukene på søndag - nå kommer høljregn og lyn
Har du åpnet alt av vinduer og takluker i sommervarmen, gjelder det å ta en dobbeltsjekk før søndag. Yr har sendt ut obs-varsel.

Publisert: 21.jul.2018 16:49
Oppdatert: 21.jul.2018 16:56

"Søndag ventes kraftige regn- og haglbyger i #Finnmark, lokalt med torden. Mest nedbør blir det i Øst-Finnmark, med timesnedbør opptil 15 mm," skriver Meteorologene via Twitter.

Ifølge Yr.no sitt værvarsel for Kirkenes, ventes det i skrivende stund skikkelig høljregn, lyn og torden i Kirkenes rundt klokken 15 og 16 søndag. Mellom klokken 15 og 16 ventes det mellom 1,4 og 7,2 millimeter regn, og mellom klokken 16 og 17 ventes det mellom 1,9 og 12,6 millimeter i selve Kirkenes.

Oversikten

Værvarselet for Svanvik viser også regn og torden mellom klokken 15 og 16, men da ikke fullt så mye regn som Kirkenes. Neiden får mye regn, også senere på kvelden, og det samme gjelder Bugøynes.

Her finner du Yr.no sin oversikt over Sør-Varanger.

Som alltid er dette bare en værmelding, og det kan komme både mer eller mindre nedbør. Nedbøren vil variere veldig rundt om i østfylket, ifølge meteorologene.

Store forskjeller

- Finnmarksvidda og Øst-Finnmark blir mest berørt. Det ser ikke ut som at det blir så ille i kyststrøkene. Det er veldig store lokale forskjeller. Enkelte områder vil få lite nedbør, mens enkelte får veldig mye, sier meteorolog Geir Bøyum til iFinnmark.

Han mener at enkelte steder i Øst-Finnmark og Finnmarksvidda kan få opptil 40-50 millimeter nedbør i løpet av søndagen.

- Dette tilsvarer en halv måneds nedbør.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no