8. des
VIDERE: Schwarzenberg på vei videre med sin Trabant. Den karakteristiske to-taktsmotoren yter beskjeden 26 hestekrefter.
 
Skandinavia rundt i øst-tysk militærbil
- Jeg har ikke hatt noen problemer, sier Rudolf Schwarzenberg om Trabanten sin. Mandag var han i Kirkenes.

Publisert: 17.jul.2014 09:02
Oppdatert: 23.okt.2017 10:41

Han har kjørt helt fra Tyskland, gjennom Danmark, Sverige og hele Norge på langs opp til Grense Jakobselv. Nå skal han kjøre Finland og Sverige tilbake.

Maks 100

Bilen han kjører er en øst-tysk Trabant 1988-modell som ble brukt av grensepatruljene i den gamle kommuniststaten. Bilen ble lagd fra 50-tallet og frem til 1991 og er kjent som den øst-tyske folkevogna. Det var heller ikke store endringene å spore gjennom dens lange livsløp, bortsett fra at den de siste par årene ble utstyrt med en 1,0 liters rekkefirer.

- Denne bilen har en 600 kubikks to-taktsmotor på 26 hestekrefter, forteller Schwarzenberg. Sånn fartsmessig setter den ingen rekorder med en toppfart på 100 kilometer i timen.

- Men jeg kjører helst i 60-80, sier han. Bilen ble faktisk produsert helt til 1991, og de siste årene fikk den en 1,0 Volkswagen Polo-motor mel

Tre uker

Han har tilbakelagt 500 mil, og har enda 600 mil foran seg.

- Jeg kjører cirka 50 mil per dag, forteller tyskeren som har fått med seg forskjellige severdigheter som for eksempel Nordkapp på sin ferd i den lille bilen. Overnattingssted er heller ikke noe problem, da han har innredet med sengeplass inni Trabanten. Han har hatt bilen i fire år, og har pusset den opp, og selv om sommerens feriedistanse ikke er helt skreddersydd for bilen, har han ikke hatt noen problemer med den når han nå er halvveis på sin ferd.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no