23. okt
VIL INN HER: Skatt Nord i Kirkenes ønsker seg inn i nye lokaler.
 
Skatt ønsker nye lokaler
Skatt Nord har et veldig trangt publikumsareal, og ønsker seg inn i den gamle NAV-bygningen.

Publisert: 26.feb.2013 14:06
Oppdatert: 23.okt.2017 10:59

– Vi legger oss helt flate for kritikken. Om det så bare er en leser som reagerer, så går alarmen hos oss etter en slik tilbakemelding, sier avdelingsdirektør Helge Aune i Skatt Nords veiledningstjeneste.
Reaksjonen kommer etter at Steinar Strand melder inn at han syns det er ubehagelig å legge frem sitt ærend på skattekontoret når det samtidig kanskje sitter andre skattekunder tett ved og overhører samtalen, og kanskje også bringer den videre til uvedkommende.
– Om det så bare er å endre en skatteprosent, så syns ikke jeg andre har noe med det, ringer Strand inn til Sør-Varanger Avis.
Varsomme
Og det er altså Skatt Nord enige i.
– Når vi får slike signaler, så må vi se på våre rutiner. Vi ønsker oss nye lokaler, men det fratar ikke oss ansvaret for å ta vare på taushetsplikten, og vi skal være veldig varsomme, poengterer avdelingsdirektøren.
Han sier trinn en må bli en henstilling om at andre kunder setter seg ned og ikke «henger over skulderen» på den som blir betjent.
– Men nå er publikumsarealet ganske lite i Kirkenes, og sittegruppen er like ved skranken, derfor skal vi også tilby folk å være med saksbehandleren inn på kontoret dersom de ønsker det. Moderne veiledning skjer ved at kunden møtes ute på gulvet. Det taes en vurdering der og da. Kurante saker kan taes over disk, det er mest rasjonelt, og tyngre henvendelser ledes inn på kontorene. Men det er også sånn at folk har ulike terskler, og vi skal være veldig var for signaler som dette og ta det veldig alvorlig. For oss er dette en konstruktiv tilbakemelding som vi setter pris på å få, sier Aune.
Godt alternativ
Avdelingsdirektøren sier Skatt Nord i Kirkenes gjerne vil inn i nye lokaler. På et overordnet nivå er det lagt inn et ønske om å få plass i den gamle NAV-bygningen ved torget.
– Så ja, vi jobber med å finne nye og bedre lokaler og har meldt inn et behov for det, forteller han.
– Nå er vi også så heldige at vi har fått en samlokalisering med Arbeidstilsynet. Det er kjempefint at Arbeidstilsynet og Skatt er nær hverandre, og vi er nå veldig interessert i å få oss nye lokaler. Personlig mener jeg NAV-bygningen er et veldig godt alternativ, sier Helg Aune i Skatt Nord.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no