22. nov
 
Skole- start
Den nye Sandnes og Bjørnevatn skole tok mandag morgen imot sine første elever. – Den fineste skolen jeg har sett, sa rektor Frode Buarø til fremmøtte elever og foreldre.

Publisert: 19.aug.2019 13:29
Oppdatert: 20.aug.2019 10:03

Klokken kvart over åtte ringte det inn til første time. Elever fra andre til tiende klasse fant sin inngang og møtte de lærerne som skal undervise gjennom året.

Mange elever har allerede før skolestart tatt i bruk lekeapparatene i den flotte skolegården ved bygget. 

- I går var her vel femti unger og lekte på skoleplassen sa Buarø, og det er slik vi ønkser det skal være.

To førsteklasser

Litt senere på formiddagen møtte årets førsteklassinger. Rektor Frode Buarø tok imot alle sammen, ønsket velkommen og fortalte hvor heldige de var som kunne begynne i et nytt skolebygg. Både foreldre og noen besteforeldre møtte sammen med de spente seksåringene.

Til sammen 33 elever begynte dette året. Disse er fordelt i to klasser, og har egen inngang sammen med andreklassingene.

Har vært spente

På tur til skolen traff vi to hoppende glade, men litt spente venninner. Natalija og Aileen gledet seg og smilte til oss utenfor skolen. Men de ble litt mer alvorstynget da de kom inn i klasserommet.

Lærer Maiken Ingerøyen hilste på hver og en av sine elever, som så fant sine plasser i det flunkende nye klasserommet. Trygt sammen med sine foresatte.

I gang med et langt løp

Første post i klasserommet var en sang før førsteklassingene fant navnet sitt på den digitale tavla fremme i klasserommet. En og en ble ropt fram av Maiken, fikk tegne en ring rundt sitt navn og så gå tilbake til pulten igjen.

Etterpå fikk elevene utdelt sine første bøker. Foreldrene fikk tilbud om en omvisning på skolen, mens Maiken ble litt bedre kjent med elevene.

Som alltid, første skoledag er mest fylt med spenning og stille forventning. I dagene som kommer stiger nok både aktivitet og lydnivå i klasserommet.

Foran de minste elevene i våre skoler ligger et langt løp før de en gang er ferdig utdannet og kan begynne sitt virke.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Håndhilste: Lærer Maiken Ingerøyen ønsket alle sine nye elever velkommen til skolen.

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no