15. nov
FORSLAG: ? Grunnforholdene på Lukassenjordet er så dårlige at vi vil se på ny tomt for skolen, sier enhetsleder Ivar Kaski.
 
Skole på Lukassenjordet uaktuelt
Det er ikke aktuelt å plassere en ny skole for Bjørnevatn/Sandnes på Lukassenjordet. Årsaken er kvikkleire. Formannskapet må se på ny tomt i Bjørnevatn.

Publisert: 29.jan.2016 14:29
Oppdatert: 23.okt.2017 11:00

Kommunestyret vedtok å sette av to millioner i fjor og en million i år til planlegging av ny skole for Bjørnevatn og Sandnes. Lukassenjordet er det området som først ble foreslått som tomt for den nye skolen, men grunnundersøkelser gjort av Multiconsult viser så mye kvikkleire at administrasjonen ikke lenger vil anbefale videre planlegging der.

Store problemer

Med grunnvannstand helt i overflaten og stor mektighet av kvikkleire vil vi få store problemer med vedvarende setninger over lang tid, skriver administrasjonen og viser til problemene ved Kirkenes skole, der grunnforholdene er bedre.

– Vi kunne fått Multiconsult til å lage en plan på hvordan man skulle kunne tatt Lukassenjordet i bruk, men vi mente vi kom til å få så store problemer der at det var bedre å se på ny tomt med en gang, sier enhetsleder Ivar Kaski.

Ny tomt

Tomta som nå skal vurderes, er høyden mellom Lukassenjordet, Nybrottsveien og Gartnerjordet.
– Det er satt av penger til planlegging, og det er laget en fremdriftsplan. Hvis denne skal holdes, må vi sette i gang med det samme. Det er vedtatt at en ny skole for Bjørnevatn/Sandnes skal bygges etter samme modell som Kirkenes skole og Skytterhusfjellet barnehage, som en totalentreprise med samspill. Før dette kan settes i gang, må det lages et planprogram, og dette krever en reguleringsplan, og i dette igjen er adkomst til tomta en viktig del. Så det er mye arbeid og ikke så mye tid, sier Kaski.

Les også: – Vi vil jobbe videre for ny skole i Bjørnevatn

Ferdig 2019

Han mener at hvis alt går på skinner, kan totalentreprisen utlyses i januar 2017 med byggestart samme år og ferdigstillelse i 2019.
– Størrelse og kostnader vil komme fram i løpet av planprosessen. Grunnundersøkelser må gjøres i år, og dermed man man komme fram til et budsjettbehov i løpet av året, sier Kaski.
Formannskapet skal vedta at ny skole for Bjørnevatn/Sandnes planlegges og bygges som totalentreprise med samspill, og rådmannen utnevne plan- og byggekomite. Planprogrammet skal ta utgangspunkt i det nye tomteforslaget.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no