13. des
MATEMATIKK: Bernt Nilsen i Tekna Finnmark ga Kirkenes skole og rektor Michael Berstad en matte-sekk. (Privat foto)
 
Skolen fikk matte-sekk
- Vi er opptatt av å heve kunnskapen om, og interessen for realfag i Finnmark, sa Bernt Nilsen i Tekna Finnmark til elever på Kirkenes skole.

Publisert: 24.mar.2016 08:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:02

Tekna Finnmark (tidligere sivilingeniørforeningen NIF) er opptatt av å bidra til å heve kunnskapen om, og interessen for, realfag i Finnmark. Tekna er involvert i en rekke prosjekt rettet mot ungdom. Fredag ga de bort en matte-sekk.

Øke interessen

- Vi er bekymret for det store frafallet ved skolene i Finnmark og ønsker å bidra til å redusere dette. Vi er involvert i First Lego League som kjøres i Alta, Hammerfest og Kirkenes. Vi planlegger å starte opp «Lær Kidsa Koding» i Alta, Hammerfest, Vadsø og Kirkenes og vi bidrar til gjennomføring av en sommerskole i regi av Forskerfabrikken samme steder, sier Bernt Nilsen, leder av Tekna Finnmark.

Matte-sekker

De har gått til innkjøp av fire såkalte matte-ryggsekker til skoler i Finnmark. Prosjektet har en kostnad på i overkant av 50 000 kroner som er en gave fra medlemmene i Tekna Finnmark. Gaven består av en kasse med utstyr og ryggsekk. Ryggsekken pakkes med det utstyret man trenger for å gjennomføre dagens oppgaver i nærområdet, skolegården eller i skogen. Ved hver oppgave er det beskrevet faglig fokus og hva slags utstyr man trenger for å kunne gjøre oppgaven.

 Samarbeid

- Kirkenes ungdomsskole har vært sentral i flere av våre prosjekter og det er derfor med stor glede vi vil overrekke denne gaven til rektor for skolen, Michael Berstad, sier Nilsen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no