17. okt
(Illustrasjonsfoto)
 
Skrapet borti motgående bil under forbikjøring
En ung sjåfør fra Kirkenes må klare seg uten førerkort i noen måneder, etter at han knapt unnslapp frontkollisjon med en bergingsbil.

Publisert: 02.jan.2015 10:12
Oppdatert: 23.okt.2017 10:46

Det var på tur fra Vadsø til Kirkenes i september at den unge mannen tok en forbikjøring i høy fart på Andersbysletta. I motgående kjørebane kom en bergingsbil, for nært til at noen av sjåførene klarte å bremse i tide.

Sjåførene unngikk såvidt front-mot-frontkollisjon: På et tidspunkt var det tre biler i bredden på kjørebanen. Forbikjørerens bil skrapte borti bergingsbilen. Bergingsbilsjåføren ringte politiet, som tok den unge mannens førerkort.

Mannen møtte i retten 17. desember, og der ble det bestemt at han ikke får mulighet til å få førerkort igjen før ni måneder etter at kortet ble tatt bort. Han må også betale en bot på 7200 kroner, og saksomkostninger på 3000.

Ifølge tingretten var det bare såvidt at mannen unngikk betinget fengselsstraff og større bot.

Ifølge et av vitnene i saken brøt den tiltalte mannen også vikeplikten i et kryss på Veisletta, noe som førte til en nestenkollisjon. Det samme vitnet mente også å ha sett flere farlige forbikjøringer. Det var imidlertid bare den ene forbikjøringen som retten fant bevist, og som mannen ble dømt for.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no