8. des
LIKER IKKE: Lærerne på Bjørnevatn skole, med tillitsvalgt Elin Mathisen i spissen, mener kommunestyret ikke prioriterer barn og unge i bygda.
 
Skuffet over nok et nei til ny skole
Stemningen i Bjørnevatn er heller laber etter at kommunestyret stemte nei til å gjøre grunnundersøkelser på Lukassenjordet.

Publisert: 06.okt.2014 06:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:43

Nyheten fra kommunestyret falt ikke i god jord hos lærerkollegiet på Bjørnevatn skole, og de ser ingen fremtid for en snarlig ny skole i bygda som huser 2 500 innbyggere.

Strøket

Saken om grunnundersøkelser var først innom Formannskapet. Der hadde Rådmannen sløyfet undersøkelsene på Lukassenjordet i sin innstilling grunnet kommunens økonomiske situasjon, og saken ble dermed banket igjennom. I kommunestyret i forrige uke ble Lukassenjordet bragt til bordet av Senterpartiet, men tilleggsforslaget ble nedstemt av Høyre og Arbeiderpartiet.

– Barn og unge i Bjørnevatn blir ikke prioritert. Vi unner Kirkenes en ny skole, for det trengtes virkelig, men Bjørnevatn skole er i veldig dårlig stand, sier Mathisen. Men nå er det ingen alternativer igjen, legger hun til.

Viktig bygg

Mathisen vektlegger at skolen er et viktig bygg for alle i Bjørnevatn.

– Vi får til mye på denne skolen, og den er også et samlingssted på ettermiddagstid. Her har vi møter og vi feirer 17. mai og har bygdekvelder i Sentralhallen, poengterer hun.

Sistnevnte er også i kritisk dårlig stand. Hun stusser mest over at Arbeiderpartiet kunne stemme imot et slikt forslag.

– Ja det synes jeg er veldig rart, sier Mathisen, som også er tredje vara for SV i kommunestyret.

Det har vært mye snakk om ny skole i Bjørnevatn. Deriblant å slå den sammen med skolen på Sandnes, og flytte elevene til Sandnes, Hesseng og Kirkenes.

– Flytting av elevene har jeg ingen tro på, men sammenslåing av skolene i Bjørnevatn og Sandnes kan være en god idé. Men slik det er i dag, så er det ingen planer om noe i det hele tatt, sier hun oppgitt.

Ikke glemt

Kostnaden for grunnundersøkelsene er satt til 625 900 kroner og kommunens anstrengte økonomi ble lagt til grunn for avslaget.

– Det er jo enda ikke bestemt hvor en ny skole skal ligge, derfor stemte vi i mot forslaget, sier Tove Alstadsæter (H).

– Har du forståelse for at bjørnevatnværingene føler seg glemt?

– Vi i Høyre har fokus på skole, og arbeider videre med dette. Denne saken er aldeles ikke glemt, slår hun fast, og tilføyer at hun er glad for engasjementet.

Heller ikke Arbeiderpartiet har glemt Bjørnevatn. Det bedyrer partileder og kommunestyremedlem Lena Norum Bergeng.

– Nei vi har ikke glemt dem, men det er ikke enkelt å finne penger til alle gode formål, sier hun og understreker at både de og Senterpartiet jobber for å få til en ny skole i det aktuelle området.

– Vi har jo sagt at vi ønsker å få til et forprosjekt i denne kommunestyreperioden. Vi får se om vi får til noe på budsjettet, men det er vanskelig å love noe, avslutter Bergeng.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no