16. okt
SKEPTISK: Leder i komitè for næring i Sør-Varanger kommune, Bjørnar Gjetmundsen, er skuffet over at Turisthotellet ikke lenger skal være hotell.
 
Skuffet over Ricas hotellsalg
– De skummer bare fløten, sier leder for komité for næring i Sør-Varanger kommune, Bjørnar Gjetmundsen (H). Han liker dårlig at Turisthotellet selges med klausul om at bygget ikke skal brukes til hotell.

Publisert: 02.jul.2014 14:19
Oppdatert: 23.okt.2017 10:41

Som kjent skal Rica Hotel, Turisthotellet, selges av Rica Eiendom Holding AS. Ifølge administrerende direktør Gisle Evensen i selskapet er det ikke avklart hva som skal gjøres med eiendommen.
– Det eneste som er klart er at det ikke blir ordinær hotelldrift. Vi har per i dag ingen planer for framtiden for eiendommen. Partene ble enige om opphør av leieavtalen for Rica Hotel Kirkenes 31. desember i fjor. Vi har ikke lagt ut eiendommen for salg hos en eiendomsmegler, all den tid vi ennå ikke har besluttet hva vi skal gjøre med eiendommen, sier Evensen.

Skuffet

Gjetmundsen reagerer kraftig på dette.
– Jeg er dypt skuffet over at man ikke klarer å drifte et hotell på den beste tomta i Kirkenes. Det er stadige overbookinger både på Rica Arctic og Thon-hotellet og da er det merkelig at det ikke går an å drive Turisthotellet som et frokosthotell ihvertfall på sommeren, sier Gjetmundsen.
Kommunestyrepolitikeren mener også utviklingen i Sør-Varanger skulle tilsi at Rica eiendom gjør en feil ved å selge hotellet.
– Rica eller Scandic eller hvem det nå er som er rett adresse, bør kjenne sitt ansvar for næringslivet og samfunnsansvar her. Å selge hotellbygget under forutsetning av at det ikke skal være framtidig hotelldrift her, er en alt for defensiv holdning etter min oppfatning. Slik det er nå skummer de bare fløten i sør-varangersamfunnet og det er ikke bra, sier Gjetmundsen.
Han sier at det kan by på utfordringer å få solgt bygget og at det skal bli annen drift her.
– Da må jo de som skal kjøpe bygget søke om bruksendring. Jeg kjenner ryktene om asylmottak her, men jeg klarer ikke å se at man skal kunne drifte bygget som asylmottak. Per i dag er det et hotellbygg og det håper jeg og mange med meg at det fortsatt vil være. Det er perfekt beliggende med gode parkeringsmuligheter, sier lederen for komité for næring, Bjørnar Gjetmundsen.

Ikke asylmottak

Hero Norge, som har bygd asylmottak flere steder i Norge, har ingen planer om å bygge mottak i Sør-Varanger.
– Vi er heller ikke kjent med at det er noen hotell for salg og har ikke noen planer om kjøp av hotellet, sier administrasjonssjef ved Hero Norge, Gunn Stangeland Fadnes.
Heller ikke administrerende direktør Gisle Evensen og Rica Eiendom Holding AS har hatt noen henvendelse fra kommunen om bruk av hotellet til et framtidig asylmottak.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no