8. des
BLODIGE: Mia, Ingelin og Ida Johanne koste seg med deilig blodsmakende drinker på Ritz.
 
Skumle små hekser og zombier
– Jeg er en død nonne som har våknet opp igjen, forteller Ida Johanne og nipper til sin blodrøde drink. Hun var en av mange som gjorde torsdag kveld til en frydefull grøsser.

Publisert: 01.nov.2013 10:05
Oppdatert: 23.okt.2017 11:26

Sammen med Mia (en slags zombieheks) og Ingelin (spøkelsesdronning) koser Ida Johanne seg med drinkene de har fått servert i baren på Ritz.

Blodig

– Det smaker litt blod av drinken, sier Ida Johanne med et lurt smil.
– Vi fikk ikke lov å gå i gatene i byen alene, mamma ville ikke at vi skulle gjøre det. Og så ble jeg invitert hit av Ingelin og her er det kjempefint, skikkelig stilig, forteller Ida Johanne. Til å være en død nonne er hun veldig pratsom.
– Jeg er ei nonne som har blitt påkjørt og drept og har våknet til live igjen. Mamma sa hun skulle ønske hun var 18 år igjen, da hadde hun blitt med meg, forteller hun før hun løper ut på dansegulvet på Ritz.

Faste gjester

På Basen arrangeres det også Halloween-fest, men de eneste som har kommet, er utkledd og hygger seg, er de faste torsdagsgjestene i Kulturtiltak for funksjonshemmede.
– Det er ingen andre ungdommer her, ikke en. Det er jo litt rart, sier Kari Anita Finboe, som er klubbarbeider. Tirsdager og torsdager er faste kvelder til Kulturtiltak for funksjonshemmede, og de stiller alltid opp. Med skumle masker og svarte klær, som sjørøvere eller monstere fyller i alle fall de Basen.

Nedskjæring

– I disse kutt- og budsjettider har vi gått og vært litt redde for når nedskjæringskniven skulle ramme oss, forteller Kari Anita Finboe.
Hun sier at tilbudet til de funksjonshemmede ikke er lovpålagt og at de står lagelig til for hugg, men at tilbudet er så verdifullt og viktig for de det gjelder at hun håper i det lengste de får bestå.
– Vi har alltid rundt 90 prosent av brukerne på klubbkveldene. Torsdager er ofte temakveld eller vi driver med forskjellig slags formingsaktiviteter. Tirsdager handler det ofte om spill, som for eksempel bingo. Vi som ser hvor populært det er, ser også hvor stort behovet er. Ingen vil at det skal legges ned, sier Finboe.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no