17. okt
(Illustrasjonsfoto fra arkiv)
 
Slapp fengsel på grunn av bedring
En mann fra Karasjok ble dømt til samfunnsstraff for narkotika-oppbevaring og bruk både i Sør-Varanger og Tromsø. Det hadde blitt fengsel om ikke mannen hadde vært på bedringens vei.

Publisert: 28.aug.2016 07:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:07

Mannen sto tiltalt for å ha oppbevart tre gram hasj, fem gram amfetamin og flere glassbeholdere med dopingmiddel i Sør-Varanger i januar i fjor. I tillegg var han tiltalt for å ha oppbevart ti gram amfetamin, fem gram hasj og seks-sju piller med Rivotril i Tromsø i oktober i fjor.

Tiltalen inkluderte også narkotikabruk både i Sør-Varanger og i Tromsø - og å ha forsynt seg med minibar-varer for 1075 kroner fra et hotell i Tromsø, uten at han kunne betale for det.

Mannen møtte opp i Øst-Finnmark tingrett forrige uke. Der sa han seg skyldig i alt.

Slapp fengsel

Aktor ba om 60 timer samfunnsstraff for alt sammen. Slik ble det også, tross at retten normalt sett ville dømt mannen til fengsel.

Retten mente at oppbevaring av såpass mye narkotika og dop egentlig tilsier 50 dagers ubetinget fengsel. De ville i tillegg skjerpe reaksjonen siden mannen har blitt dømt flere ganger tidligere for narkotikabruk. En betinget dom fra 2014 ble også lagt til denne straffen.

På den andre siden ble straffen redusert av at mannen tilsto alle forholdene. Saken hadde også blitt gammel, selv om mannen hadde litt av skylda for det, da han ikke møtte opp til to tidligere rettsmøter.

Alt dette til sammen skulle føre til 60 dagers ubetinget fengsel for mannen.

Men retten har flere bevis på at mannen er i ferd med å komme seg ut av rusproblemene sine og å komme seg videre i livet. Dermed godtok de å gjøre fengselsstraffen om til samfunnsstraff.

Arrestasjonene

Politiet i Kirkenes ble oppmerksom på mannen på en bussholdeplass i januar i fjor. Han så ut til å være ruset, og da politiet tok kontakt, innrømmet han at han var påvirket. Han fortalte samtidig at han hadde en sprøyte i lomma. Det ble bekreftet av prøver tatt av politiet, og i et avhør innrømmet mannen også å ha hasjen, amfetaminen og dopingmidlene hjemme.

Mannen ble også tatt i ruset tilstand i desember samme år.

Hendelsen i Tromsø dreide seg om at politiet rykket ut på tips om et par som brukte narkotika på et hotell. Ved ransaking av hotellrommet fant de litt hasj og amfetamin, og mannen innrømmet å ha hatt mengden som beskrives i tiltalen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no