13. des
SURT: Uvanlig dårlig vær i Sør-Varanger og Øst-Finnmark i går. (Foto: Martin Gramnæs).
 
Slapp ikke unna møkkaværet
Et kraftig lavtrykk snek seg inn bakveien og førte til skikkelig grisete junivær tirsdag.

Publisert: 17.jun.2015 21:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:52

Det var slett ikke mye som minnet om juni rent værmessig tirsdag. Kraftige vindkast og regn gjorde at folk måtte grave frem oktober-garderoben i stedet.

Uvanlig

Vakthavende statsmeteorolog, Håvard Thorset, betegner Sør-Varangerværet 16. juni for uvanlig. Vanligvis slipper denne delen av Øst-Finnmark unna de verste lavtrykkene, men i går traff det rett på.

- Vanligvis kommer lavtrykkene slik at de treffer Vest-Finnmark og kysten. Slik sett har dere som regel ganske forskjellig vær sammenlignet med resten av Nord-Norge for øvrig, forteller han.

I går kom det imidlertid et kraftig lavtrykk sørfra.

- Det kom fra Finland og traff derfor rett på Kolahalvøya. Det er ikke vanlig. Det er heller ikke vanlig med slikt kraftig vær i juni heller, mener han.

– Det snødde 16. juni i fjor. Er det noe spesielt med denne dagen?

- Nei, det er nok mer tilfeldig, sier han.

Bedring

Det kraftige været varte hele tirsdagen, onsdag hadde det stilnet og gatene tørker opp. I dagene frem til helga, kan det bli noe nedbør, men ikke så ille som tirsdag.

- Det vil komme lokal nedbør, men det blir varmere og ikke så mye vind, forteller han. Dette gjelder torsdag og fredag. Helgeværet beskrives som «ikke så verst».

- Det bedrer seg fredag kveld. I helga stiger temperaturen og kan komme opp i 13-14 grader i løpet av helgedagene. Det kan også bli perioder med sol, men ikke knallvær, avslutter statsmeteorologen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no