15. okt
VARIERT: Fjorårets festdager var preget av variert vær. I år peker alle prognoser mot grå Kirkenesdager.
 
Slik blir været under Kirkenesdagene
Det blir grått, men ikke spesielt vått under årets festdager.

Publisert: 27.jul.2015 15:46
Oppdatert: 23.okt.2017 10:53

Årets store folkefest nærmer seg med stormskritt. Kirkenesdagene, som strekker seg fra onsdag til og med lørdag kveld er «happeningen» der fastboende og hjemvendte møtes til hyggelige lag og aktiviteter. Nå er ikke finnmarkinger mest kjent for å klage over været, men litt sol er jo alltid med på å sette prikken over i-en.

Nordøst

Imidlertid ser det ikke ut til at vi får noe skikkelig sommervær. På den andre siden er det heller ikke meldt «møkkavær». Ifølge vakthavende meteorolog Rafael Kuhnel ser været «ganske greit» ut.

– Det kan starte med noe nedbør torsdag morgen. Ellers ser det ut til å bli tørt disse dagene, sier han. Det kan hende det kommer noe lett regn enten lørdag eller søndag, men det er ikke sikkert, fortsetter meteorologen.

Vinden vil ligge på nordøst under hele festivitasen, og dette vil ifølge Kuhnel føre til mye skyet vær under hele perioden.

– Men det er ikke snakk om sterk vind. - Bris eller maks frisk bris, sier han.

– Så det er ikke håp om å få bruk for solbrillene?

– Det kan hende at det blir perioder med sol på torsdag, men vinden dreier på nordøstlig retning i løpet av den dagen, sier han.

Temperaturmessig er det heller ikke mye som likner på sommer.

– Den er ventet å ligge rundt ti grader disse dagene, avslutter Kuhnel.

Samstemte

Nettstedet pent.no sammenlikner varslene fra Yr og Storm, og ofte kan det sprike såpass at man finner et godværshåp å klamre seg til.

Hva angår kommende helg er imidlertid begge varslene pinlig samstemte.

Unntaket er torsdagen der Storm melder bygevær tidlig på dagen, men delvis skyet vær med perioder med sol på ettermiddagen. Yr på sin side melder gråvær og byger hele dagen.

Begge spår en temperatur på 13 grader.

Fredag og lørdag domineres av skyer og en temperatur på rundt 11 grader. Dette meldes av begge aktører. Yr melder marginalt varmest midt på dagen lørdag med 13 grader, mens Storm spår 12.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no