15. okt
(Illustrasjonsfoto: Håvard S. Mækelæ)
 
Slik sikrer du at du faktisk kan hente pakken
Posten har satt inn ekstra personell for å få unna julepakkene.

Publisert: 16.des.2016 12:38
Oppdatert: 23.okt.2017 11:12

Da SVAs journalist var innom Post i Butikk på Rema i Kirkenes torsdag kveld, var det en del folk som måtte snu uten å få pakken sin. De hadde fått lapper om pakkehenting før pakken faktisk hadde kommet til butikken.

Pakkesporing på nett

Line Elisabeth D. Rafaelsen, enhetsleder på Postens distribusjonssenter i Sør-Varanger, forteller at det sannsynligvis var såkalte 3-pakker. Det er større pakker og Norgespakker, som sendes via Bring-senteret i Tana, og de kjøres til butikkene i egne biler. Posten i Sør-Varanger har ikke noe å gjøre med dem, men får leveringslappene for å legge i postkassa.

- Om lappen du får i postkassa er merket med et 3-tall, bør du sjekke på nett om pakken er registrert i butikken. Det kan du gjøre via pakkesporingen på Postens hjemmeside eller på Postens app, forteller Rafaelsen.

Det er nemlig ikke sikkert at 3-pakkene er på plass før sent på kvelden. Om pakken ikke ennå er registrert i butikken, hjelper det lite å dra dit og spørre personalet samme dag.

- Det blir stressende både for butikkpersonalet og for folk selv, sier hun.

Kopilapp

De mindre pakkene og brevene, merket 1 og 2, er slike som Posten selv legger i postkassa om det er plass. Om det ikke er plass, tar Posten kopi av fronten på pakken og legger arket i postkassa til folk. Får man en slik lapp, altså ikke en som er merket med tallet 3, bør man også ha littegrann tålmodighet.

- Går man til butikken etter klokken 17 samme dag som man får kopilappen, er det ganske sikkert at den er der, sier Rafaelsen.

Samtidig oppfordrer hun til at folk ikke lar pakkene ligge på butikken i flere dager før de hentes. Det er nemlig ikke mye plass på Post i Butikk-stedene, og det ligger mange pakker der for tida.

- Det er jo først og fremst butikk, ikke postkontor. Vi vet for eksempel at Rema 1000 i Kirkenes har hatt problemer med plassen, sier enhetslederen.

Oppbemanning

Posten har satt inn ekstra bemanning på distribusjonssenteret på Hesseng, for å ta unna pakkerushet i jula. I skrivende stund er det hektisk arbeid for å bli ferdig med alt som er kommet før helga.

- Vi kjører ut alt vi har i dag, i stedet for å la noe ligge til mandag, sier Rafaelsen.

Hun nevner generelt at det kan bli forsinkelser i posten om transportbiler eller fly kommer sent inn til Kirkenes. Det har hun opplevd et par ganger før i løpet av denne adventen.

- Stort sett ligger vi innenfor fristene, sier hun.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no