16. okt
BEKYMRET: Leder for Samarbeidsutvalget ved Pasvik barnehage, Marte Breisjøberg er bekymret for bemanningen i barnehagen.
 
Sliter med bemanningen
Pasvik barnehage sliter veldig med bemanningen. – Dette er et problem som har vart lenge, sier leder Marte Breisjøberg i samarbeidsutvalget ved barnehagen.

Publisert: 26.okt.2014 08:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:44

Breisjøberg har skrevet brev til ordfører Cecilie Hansen (SP) om saken. Det har også tidligere leder i Samarbeidsutvalget gjort.

– Disse henvendelsene er ennå ikke besvart fra kommunens side, skriver Breisjøberg i brevet til Hansen.

Vart i ett år

Siden desember 2013 har barnehagen på Svanvik hatt store utfordringer når det gjelder nok bemanning i barnehagen.

– Vi i samarbeidsutvalget ønsker å følge opp denne saken slik at foreldre og foresatte får et godt barnehagetilbud til våre barn og de ansatte får en forutsigbar arbeidssituasjon, skriver Breisjøberg.

Åpningstiden i barnehagen ble utvidet med en halvtime etter et kommunestyrevedtak i november 2013.

– I praksis vil dette tilsvare en åpningstid fra 06:45 til 16:15, slik at hverdagen for foreldre og foresatte blir mest mulig fleksibel, og for at det skal være mulig for foreldre og foresatte å ha barna i Pasvik barnehage selv med fulltidsjobb andre steder i kommunen, som for eksempel kirkenesområdet. Ifølge utregninger utført av barnehagen, vil det være behov for en 60-prosents stilling for å dekke opp åpningstiden, slik at det er et forsvarlig antall ansatte på jobb til enhver tid, skriver Breisjøberg.
Hun føyer til at barnehagen og samarbeidsutvalget er enige om at en full stilling hadde vært det beste.

– Dette for å kunne sørge for god rekruttering og stabil bemanning en «ekstra» 40-prosents stilling vil også bidra til å sikre bemanningsbehovet ved sykdom og annet fravær ved barnehagen og redusere utgiftene til vikarer, skriver Breisjøberg.
Pasvik barnehage har ifølge utvalgslederen vært nødt til å stenge flere ganger. Dette på grunn av mange sykmeldinger.
– Siden oppstarten i august og til og med uke 42 har barnehagen stengt tidligere i fem enkeltdager (totalt en uke) og 25 sammenhengende dager (fem uker). dette til stor frustrasjon både for ansatte og foreldre og foresatte. Nå vil vi vite hvilke konkrete tiltak som er gjort i denne saken. Vi krever at det blir utarbeidet en langsiktig plan for bemanningen ved barnehagen framover, inklusiv økt bemanning, flest mulig faste stillinger og ressurser til å dekke grunnbehovet på grunn av åpningstid. Vi krever også å få en oversikt over kompensasjon for betalt foreldrebetaling der tilbudet ikke har vært fullgodt og tilsvarende ved andre barnehager i kommunen, skriver Breisjøberg.

– Ikke bra

Ordfører Cecilie Hansen har bedt administrasjonen i Sør-Varanger kommune om å se på denne saken.

– Jeg har bedt dem komme med en tiltaksoversikt slik at barnehagetilbudet i Pasvik blir bra. Det er ikke tilfredsstillende når barnehagen ved flere anledninger har måttet stenge og at man ikke har klart å følge opp vedtaket fra kommunestyret om utvidet åpningstid. Dette har jeg forstått at rådmannen nå jobber med. Jeg vil få tilbakemelding om dette i løpet av neste uke, sier Hansen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no