15. okt
SAMLING: Blant deltakerne på utstillingsåpningen fant vi politisk rådgiver Lubomír Rehák fra Slovakia, Inga Magistad som er norsk ambassadør i Slovakia, Barentssekretariat-leder Pia Svendsgaard, ordfører Cecilie Hansen, og Slovakia-ambassadør Franti?ek Ka?icky.
 
Slovakia på utstilling
Slovakia håper å gjøre flere kjent med landet gjennom en nyåpnet fotoutstilling, grenseforum og fremtidig Spektakel-deltakelse.

Publisert: 09.nov.2014 08:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:44

– Dette er nok den største delegasjonen fra Slovakia som har vært her, sa Lubomír Rehák i Kirkenes bibliotek fredag. En hel drøss med folk fra Slovakia har befunnet seg i Kirkenes denne uka, inkludert Rehák som er politisk rådgiver ved den slovakiske utenriksministerens kontor, og Frantiek Kaicky, den slovakiske ambassadøren i Norge.

Grunnen er todelt. Den mest åpenbare er at de deltok på åpningen av den omreisende slovakiske fotoutstillingen som nå er på turné rundt om i Norden.
Geilo, Bergen og Drøbak har hatt besøk av utstillingen, som skal vise frem kulturen, historien og mulighetene i Slovakia. Landet har omtrent 600 norske studenter på universitetene, men ønsker også å trekke til seg turister og andre reisende.

Grenseforum

I mellomtiden får Slovakia en del tilreisende i 2015. En del av grunnen til at utstillingen kom til Kirkenes, og til at det har vært så mange slovakere i Kirkenes denne uka, er at de har deltatt på forumet for grensesamarbeid i Kirkenes.

– Vi har et godt samarbeid med Barentssekretariatet og Pikene på Broen, som besøkte Slovakia tidligere. Da avtalte vi å komme hit, forteller ambassadøren.

Neste år er det Slovakia som er vertsland for forumet som kalles Forum for Cross-Border Cooperation in a Wider Europe på engelsk.

Til Spektakel

Når utstillingen er ferdig 18. november, går den videre til Island. Kaicky er også ambassadør for Island, og drar dit med den. Men dette er ikke det siste Kirkenes ser av Slovakia.

– Vi planlegger å få folk fra Slovakia med på Barents Spektakel-festivalen i 2016, forteller ambassadøren.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no