5. des
Luftig: Rolands Adminis og Jevgenijs Svetcovs jobber med byggets fjerde etasje. De er ansatt av Timek AS som er totalentreprenør.
Bilder: Trine Hamran
 
Snart klart på taket av Kirkenes
Utsikten er upåklagelig. Og nå sikter Prestefjellet terrasse mot ferdigstillelse i mai 2018 - 15 år etter at planene om boliger ble påbegynt.

Publisert: 27.okt.2017 13:56
Oppdatert: 27.okt.2017 14:02

– Vi er vel greit i rute med tanke på ferdigstillelse i mai til neste år. Det sier prosjektleder Jonny Bergman i Toto Utvikling Nord AS.

Han viser rundt på byggeplassen, hvor rundt førti mann nå jobber for å få klart boligprosjektet i det gamle gymnaset på Prestefjellet. Totalentreprenør for byggingen er Timek AS.

Forventer stor interesse

Bergman forteller at bygget vil inneholde leiligheter av ulike størrelser, på mellom 45 og 90 kvadratmeter.

– Vi tror interessen for disse leilighetene blir stor. Beliggenheten er flott og det blir store fellsarealer med aula, trimrom, garderober og badstu, sier han.

– Fellesarealene gir jo veldig store muligheter for et sameie. Aulaen vil for eksempel kunne brukes til bursdager, den kan leies ut til ulike formål og man kan omså ha en barnehage der, sier Bergman.

Bygget har fire etasjer, og planen er at de to nederste etasjene skal ha 15 leiligheter til utleie, og at de to øverste etasjene får 22 leiligheter som legges ut for salg.

Ennå er ikke den siste etasjen helt ferdig, og entreprenøren jobber nå med å sette på plass enhetene som til slutt skal bli hele fjerde etasje.

Utsikten fra Prestefjellet terrasse er det ikke noe å si på, hverken for dem som en dag kommer til å flytte inn, eller arbeiderne som nå har bygget som sin luftige arbeidsplass.

Bruker etablerte rammer

Prestefjellet terrasse, også kjent som det gamle gymnaset, har tidligere vært gjenstand for en del diskusjon.

I forrige runde kom det innvendinger på at bygget skapte for mye skygge for det øvrige nabolaget. Bergman sier at dette nye prosjektet er én etasje lavere enn det opprinnelige prosjektet. Den gamle gymsalen som hørte til skolen er også fjernet, og det nye bygget blir til slutt maksimalt to meter høyere enn hva det opprinnelige bygget var.

– Vi mener jo også at det er fint for hele nabolaget at man endelig tar i bruk et gammelt bygg som har stått tomt lenge. Når dette står ferdig, med grøntarealer og parkering og det hele, så tror vi det vil bidra til å løfte hele nabolaget, sier han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no