9. des
HØYERE NIVÅ: Aleksandr Babachin har spilt tre sesonger for KIF, men nå vil han forsøke seg på høyere nivå. (Foto: Jørn Fossmo).
 
Søker høyere nivå
Tida med sterkt litauiske fotballinnslag i KIF kan gå mot slutten. Aleksandr Babachin vil gjerne spille i Norge, men på et høyere nivå.

Publisert: 21.nov.2016 06:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:11

Etter siste seriekamp mot Alta 2 i oktober forlot både målvakt Vlada Filipovic og Valentin Jerikomenko Kirkenes. Det er høyst usikker om de vender tilbake til Sør Varanger neste sesong i 4.divisjon. Anatolij Anisimenko kom til klubben for seks år siden og blir trolig eneste litauske spiller på KIF kommende sesong. Han har fått seg jobb her og etablert seg i lokalsamfunnet.

Høyere nivå

Babachin har spilt for KIF i tre sesonger og forteller at han forsøker å finne en klubb på høyere nivå i Norge som kan tilby han proffkontrakt. Men først blir det ferie og besøk av familien i hjembyen Klaipeda i Litauen.

- Skal en utvikle seg som spiller, må en spille på høyere nivå sammen med gode spillere. Det er litt vanskelig i KIF når halve laget holder med skolegang i andre byer. Før var det bedre, men det siste året har spillergruppa vært delt mellom Tromsø og Kirkenes, sier 26-åringen.

Liker seg

Omgivelsene i Sør Varanger er svært forskjellig fra hans hjemland.

- Naturen her er fascinerende. Og menneskene er greie. Det gikk ikke lang tid før folk i byen begynte å hilse på meg. Sånt opplever en ikke i Litauen.

De første årene jobbet han som snekker ved siden av fotballen, men etter at Sydvaranger gikk konkurs, ble det problemer med å få seg en jobb. Babachin har flere litauske venner som spiller i ulike klubber i Norge og kanskje vil den kontakten være en inngangsport til en ny klubb i en høyere divisjon.

- Jeg håper å kune spille forball seks-syv år til før jeg vender tilbake til Litauen og gjenopptar min utdannelse som sportslærer, sier han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no