15. nov
VERTSFAMILIE: IDBP-koordinator Nina Greiner Iversen ved Kirkenes videregående skole håper at vertsfamilier melder seg.
 
Søker vertsfamilier
Kirkenes videregående skole tar opp vertsfamilieordningen.

Publisert: 11.jun.2014 14:13
Oppdatert: 23.okt.2017 10:40

I august starter studiet International Baccalaureate (IB) opp. I den forbindelse får Kirkenes videregående skole et økende antall borteboere og med dette også behov for flere hybler.

Presset

Hybelsituasjonen i Sør-Varanger er presset, spesielt ved begynnelsen av året.
– Hybeltilværelsen kan være svært utfordrende for mange som flytter hjemmefra for første gang, sier IBDP-koordinator ved Kirkenes videregående skole, Nina Greiner Iversen.
Tidligere hadde skolen en vertsfamilieordning for borteboere.
– Det er mange år siden dette var praktisert, men med en slik ordning får borteboerne ikke bare en hybel, men også litt mer oppfølging dersom de ønsker det. Det kan være alt fra vekking, matlaging og klesvask, til middag og helgeaktiviteter, sier Greiner Iversen.

20 000 kroner

Hver vertsfamilie som har en skoleelev boende hos seg får 20 000 kroner fra Finnmark fylkeskommune. I tillegg kommer husleien fra eleven selv.
– På denne måten betyr det litt økonomisk for familiene, samtidig som de bidrar med noe positivt overfor de som flytter inn. Elevene skal ha egen hybel, slik at de kan få litt privatliv. Men med denne ordningen så er de litt mer ivaretatt og fulgt opp enn i en vanlig privat leieavtale. Det er opptil avtalen mellom familiene og elevene, men det kan dreie seg om avtaler om vekking, middag og innetider.
Greiner Iversen både håper og tror at dette kan være interessant for mange familier.
– For eksempel i familier der ungene har flyttet ut. Men vi understreker sterkt at elevene er ikke au pair og bor ikke hos familiene for å være barnepassere eller hushjelper. Og kostnaden ved å bo hos en vertsfamilie skal holdes på et akseptabelt nivå og varierer i forhold til om en har mat inkludert i leia. Det er grunnen til at vertsfamiliene får et tilskudd på 20 000 kroner fra fylkeskommunen. Å ha en elev boende hos seg kan familiene lære noe av også, sier Greiner Iversen.

Samme skjema

Elevene som ønsker å bo hos en vertsfamilie søker på samme skjema som søker til hybelhuset ved skolen.
– Informasjon om dette fås på skolens hjemmeside eller ved å henvende seg til administrasjonen, sier Greiner Iversen.
Studiet varer i to år, men leiekontrakten varer i ett år av gangen. Interesserte familier kan kontakte rektor Trond Hansen ved Kirkenes vieeregående skole.
Totalt tar IB-studiet inn 17 elever. Ti kommer fra andre plasser og av disse igjen er åtte fra Russland.
– Alle elevene er VG2-elever som blir 18 år i løpet av året. Studiet foregår på engelsk og elevene behersker dette språket. Flere av de russiske elevene snakker godt norsk også, sier IBDP-koordinator Nina Greiner Iversen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no