12. nov
SLUTT: Posten sluttet å levere post på lørdager i mars, men har midlertidig levert aviser på lørdager. Denne lørdagen overtok selskapet Kvikkas, men mange abonnenter av SVA fikk ikke avisa.
 
Sør-Varanger Avis bytter lørdagsavis med fredagsavis
På grunn av at distribusjonen av lørdagsavisa brøt sammen kommer Sør-Varanger Avis ut på fredag istedenfor lørdag.

Publisert: 09.nov.2016 21:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:11

Forrige uke overtok transportselskapet Kvikkas levering av lørdagsaviser i Norge etter at Posten sluttet å levere aviser på lørdager. Mediebedriftenes Landsforening (MBL) anslo at rundt 45 000 abonnenter over hele landet kunne ende med tom postkasse. For mange av SVAs abonnenter var det akkurat det som skjedde.

Tomme postkasser

Sør-Varanger Avis har egne avisbud som leverer avisa i Kirkenes, på Hesseng og i Bjørnevatn, men ute i distriktene, som i Jarfjord, Pasvik, Neiden og Bugøynes, er det Posten som har distribuert avisa. Den har abonnentene fått i postkassa på lørdagene. I mars ble det slutt på levering av post på lørdager, men Posten har midlertidig gått ut med aviser til abonnenter i helgene. Denne helga var det slutt. Selskapet Kvikkas overtok etter at de i sommer vant en anbudskonkurranse mot Posten, men de hadde tydeligvis ikke løsninger på plass slik MBL spådde. Lørdag var det mange tomme postkasser i Sør-Varanger.

Over hundre klager

- Vi fikk over hundre klager på manglende lørdagsavis, og vi så at det var umulig for leverandøren å klare å levere avisa til våre abonnenter. De skulle kjøre ut alle avisene i distriktene i Sør-Varanger med en mann i en bil, og det klarte de ikke. Løsningen blir derfor at vi må slutte med lørdagsavis, sier daglig leder i Sør-Varanger Avis, Ola Finseth.

Løsningen blir å gi ut fredagsavis istedenfor, og å trykke den på torsdag ettermiddag/kveld.

- Dermed får abonnentene våre ei fredagsavis som vi håper de også kan kose seg med på lørdags morgen, sier Finseth.

Det skulle leveres ut 494 aviser til distriktene i tillegg til løssalg hos Coop Svanvik. Tirsdag har SVA mottatt rundt 100 klager, og Kvikkas kan ikke svare på hvor avisene er eller hvor mange som ikke har fått avis.

- Ikke noe valg

- Da vi fikk alle klagene gjennom helga, mandagen og tirsdagen, så skjønte vi fort at noe måtte gjøres. Vi hadde i realiteten ingen valg, sier konstituert redaktør Tor Sandø.

- Abonnentene er vår viktigste ressurs og når vi ikke greier å ordne en leveringsmulighet som sikrer alle leserne den avisen de har betalt for, så var valget enkelt. Vi måtte endre utgiverdag, sier han.

Sandø sier han forstår frustrasjonen og sinnet ute blant de som ikke fikk avisa i helgen. Disse skal både få kompensert det de har tapt og få den avisen de ikke fikk.

- Forhåpentligvis vil alle som har sagt at de vil si opp abonnementet gi oss en mulighet til. Vi i redaksjonen skal nå omorganisere oss og gjøre vårt ytterste for at våre abonnenter skal få en like god fredagsavis som tidligere har vært gitt ut lørdag, sier Sandø.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no