8. des
 
Sør-Varanger Avis øker mest i Finnmark
Med 121 i pluss er SVA også på topp ti-listen over aviser som hadde størst økning på landsbasis i fjor. Finnmarksposten og Østhavet hadde en økning på henholdsvis 31 og 41 aviser, mens alle de andre avisene gikk tilbake.

Publisert: 21.feb.2013 14:43
Oppdatert: 23.okt.2017 10:54

Det viser tallene fra Mediebedriftenes Landsforening (MBL), som ble sluppet nylig. Lokalavisa for Sør-Varanger gikk frem med 121 eksemplarer og havner derfor på en niendeplass. Dermed er det SVA som vinner på opplagssiden for avisene for fjoråret i Finnmark og Troms denne gangen.
Gledelig
SVA-redaktør, Randi F. Andreassen er veldig ydmyk og glad for å ha en slik stor oppslutning i lokalsamfunnet.
– Vi er et speil av samfunnet og selvsentrert i Sør-Varanger kommune og tallene viser at det nære og tette er viktig for folk, sier hun. Redaktøren tilføyer at det også er en kamp om folks tid, og at det viser seg at det er det nære som prioriteres når folk må velge. Det understrekes at avisen også i fremtiden skal ta for seg det nære, både på godt og vondt.
Endring
Redaktøren er imidlertid klar på at den generelle nedgangen i papiraviser nok også kommer til å nå Sør-Varanger Avis med den oppvoksende generasjon som er mest på nett.
– Derfor er vi nok nødt til å finne nye måter å nå ut til leserne på. Vi begynte i fjor med å legge ut små teasere på Facebook-siden vår, og med en økning i løssalget både på papir og e-avis, ser vi at kombinasjonen av nett og papir har vært positiv og at dette er noe vi må bygge videre på.
Tall
Finnmarksposten og Østhavet hadde en økning på henholdsvis 31 og 41 aviser, mens alle de andre avisene gikk tilbake. Finnmarken hadde en nedgang på 338 eksemplarer mens fylkets største avis, Finnmark Dagblad kunne notere seg en nedgang på 538 aviser for 2012. Altaposten hadde 194 færre eksemplarer og Avvir hadde gikk tilbake med 41 eksemplarer. Sagat gikk også tilbake i fjor med en nedgang på 14 aviser.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no