18. okt
ASYLSØKERE: Det kom store mengder asylsøkere over Storskog i høst og tidlig vinter.
 
Sør-Varanger får 2,4 millioner i asylstøtte
Kommunaldepartementet gir ut totalt 5 millioner til kommuner i Finnmark for å gjøre opp for flyktningkostnader.

Publisert: 15.des.2015 10:22
Oppdatert: 23.okt.2017 10:58

Sør-Varanger kommune får 2 424 000 kroner av Kommunal- og moderniseringsdepartementet. De pengene gis ut for at flyktningsituasjonen de siste månedene ikke skal gå ut over innbyggernes velferdstilbud, ifølge kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.

– Driften av asylmottak er en statlig oppgave. Kommunene på sin side må bidra med grunnleggende kommunale tjenester som skole, barnevern og helsetjenester. Kommunene blir kompensert for disse kostnadene gjennom etablerte ordninger. Men flyktningtilstrømmingen i høst har ført til at det på svært kort tid er etablert mange nye asylmottaksplasser. Dermed har ikke kommunene fått tid til å planlegge og tilrettelegge, står det i en pressemelding fra departementet.

Mest i Finnmark

Totalt gir departementet ut 151 millioner kroner, fordelt på kommuner i hele Norge. Fem av de millionene er fordelt på fire kommuner i Finnmark, og Sør-Varanger er den som får mest.

Samtidig får Porsanger 1,3 millioner, Alta får 634 000 kroner, og Vadsø får 621 000 kroner.

Fylkesmennene vurderte

Fordelingen er blant annet basert på fylkesmennenes vurdering.

– Det er spesielt kommuner som har opplevd økning i antall flyktninger som nå mottar en kompensasjon. Fylkesmennene i alle fylker har brukt sin lokalkunnskap for å identifisere kommuner som har tatt imot mange asylsøkere på kort tid, skriver departementet.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no