18. nov
KRAFTIG SMELL: Bildet av Kathrine Karikoskis bil viser tydelig at det var et kraftig sammenstøt. Foto: Herman Øberg, Norrbotns Kuriren
 
Sørvarangerfamilie med englevakt i Haparanda
En svensk mann omkom, mens Katrine Karikoski (25) fra Bjørnevatn fikk lårbeinsbudd i en kollisjon i Haparanda fredag. Kvinnens to barn slapp uskadd fra ulykken. - Utrolig flaks at det gikk så bra med oss, sier hun.

Publisert: 29.jul.2013 20:30
Oppdatert: 23.okt.2017 11:02

Ulykken skjedde nord i Haparanda fredag ettermiddag og den svenske bilisten, som møtte Karikoskis bil i kollisjonen, omkom som følge av sammenstøtet.

Karikoski, slapp unna med lårbeinsbrudd, og hennes to barn på ett og fire år kom uskadd fra ulykken.

Etter ulykken ble hun kjørt i ambulanse til sykehuset i Kalix, men ble senere fredag kveld flyttet til Søndeby sykehus i Luleå.

I helga kjørte også småbarnsmoras foreldre til Sverige, der de ikke minst tar seg av kvinnens to barn, og er til støtte for mor og barn.

Utrolig

Etter det SVA har fått opplyst, var det et grusomt syn som møtte politi og ambulanse.

Ifølge et familiemedlem av kvinnen, skal en politibetjent ha uttalt at han mente det måtte være et under om noen hadde overlevd kollisjonen.

Stor var derfor overraskelsen da han hørte barneskrik, og etterhvert oppdaget at de to småbarna var uskadde og kvinnen heller ikke hadde livstruende skader.

Bedre

SVA fikk snakke litt med Kathrine Karikoski på telefon fra sykesenga mandag.

Hun var ennå medtatt etter ulykka, både fysisk og psykisk etter den forferdelige opplevelsen hun var gjennom på fredag. Noen dager etter ulykka innser hun klart at hun har har hatt griseflaks.

- Det var ille at det gikk som det gikk, men at jeg kom fra det med noen skrammer og et lårbeinsbrudd, og ungene er skadefrie skyldes at vi hadde masse flaks. Heldigvis.

- Det går bedre med meg nå, og i begynnelsen av uka, muligens allerede i løpet mandag, blir det overflytting til Kirkenes sykehus med ambulansefly, fortalte hun mandag formiddag.

- Det skal bli godt å komme hjem, selv om vi har fått flott stell og pleie her i Sverige.

Karikoski er svært glad for at foreldrene er tilstede og trår til med omsorg og støtte, og ikke minst tar seg av barna.

Hun sier til SVA at hun var på vei hjem fra ferie da det smalt så tragisk i Haparanda.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no